DHSC-trainer Vink na 5-3 zege: "Reclame voor het amateurvoetbal"

Tommy de Klein na de 4-2
Tommy de Klein na de 4-2 © RTV Utrecht
UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - DHSC heeft de eerste overwinning te pakken in de Hoofdklasse A. Na de promotie verloren de Utrechters vorige week het openingsduel, maar daarvoor revancheerde de ploeg zich op eigen veld. Het werd 5-3 tegen Spijkenisse. "Ik denk dat er maar een ploeg verdiende te winnen", aldus DHSC-trainer John Vink.
John Vink (trainer DHSC): "Er stond vandaag een team dat voor elkaar wilde gaan"
"Toen we 2-1 achterkwamen stond de wedstrijd op zijn kop. Wij waren de enige ploeg die wilden voetballen. Zij zetten wel hoog druk, maar waren alleen in de omschakeling gevaarlijk", zegt trainer John Vink na afloop.

VERDIENDE ZEGE

"We wilden na de rust niet overlopen worden op het middenveld na de rode kaart. We hebben ook snelheid voorin en zij zijn centraal niet al te snel... Dus daar krijgen zij twee goals door tegen", vertelt de trainer.
"Vorige week krijgen we tien kansen en dan scoren we er maar één (2-1 nederlaag, red.). Vandaag geef je opnieuw twee goals weg, maar er stond vandaag wel een team dat voor elkaar wilde gaan. We geven wel veel ruimte weg. Maar ik denk dat er maar een ploeg verdiende te winnen."
Berry van 't Land: "Er zit veel kwaliteit in de ploeg"
De eerste DHSC-treffer van de dag werd gemaakt door Berry van 't Land. De verdediger liep een corner binnen. "Belangrijke wedstrijd. Vorige week gaat het mis, maar vandaag een goede overwinning. Verdiend denk ik", aldus Van 't Land na afloop. "Er zit veel kwaliteit in de ploeg."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.