RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ploegleider Ellen van Dijk na zware blessure: "Het is een grote klap voor haar"

WOERDEN - Ellen van Dijk ligt naar alle waarschijnlijkheid lang uit de roulatie. De Woerdense wielrenster brak bij een valpartij haar bekken en haar bovenarm. "Ik heb geen idee hoe lang de revalidatie precies gaat duren, maar het zal heel lang duren", aldus haar ploegleider Ina Teutenberg tegen RTV Utrecht.

"Iemand voor haar kwam ten val en zij was niet in staat om er omheen te gaan", legt Teutenberg uit. De Duitse oud-wielrenster zat in de volgwagen van Trek-Segafredo achter Van Dijk. "Ze is heel ongelukkig gevallen. Toen ik bij haar was, klaagde ze al over pijn bij haar heup en schouder. Dat is wat het is."

Ellen is geen zeikerd en ze komt altijd snel op de fiets, dus je weet snel als het echt mis is"
Ina Teutenberg (ploegleider Trek-Segafredo)

OPERATIE

"Ze had erg veel pijn. Ellen is geen zeikerd en ze komt altijd snel op de fiets. Dus je weet snel als het echt mis is. Ze ging niet met de ambulance naar het ziekenhuis, maar onze staf stond dichtbij de valpartij. Dus zij hebben haar direct naar het ziekenhuis gebracht."

Van Dijk werd na de eerste checks overgebracht naar het ziekenhuis in Arnhem, waar een specialist is voor schouderblessures. Ze zal namelijk onder het mes moeten. "Onze teamdokters zijn in de buurt en zij moeten kijken wat de beste manier is om haar te behandelen. Het is nog niet bekend wanneer de operatie is. Waarschijnlijk morgen", aldus Teutenberg.

Ze heeft zich het hele jaar gefocust op het WK tijdrijden"
Ina Teutenberg (ploegleider Trek-Segafredo)

GEEN WK

"Als iemand als Ellen pijn heeft, dan weet je dat het serieus. Dat was het eerste gevoel al", weet de ploegleider. Door de blessure mist Van Dijk onder meer het WK wielrennen van eind deze maand. "De grootste teleurstelling is voor haar. Ze heeft zich het hele jaar gefocust op het WK tijdrijden. Ze zette alles daarvoor opzij."

"Het is een grote klap voor haar. Je bent geblesseerd en kan niet doen wat je wil doen. Ook mentaal is dat een klap. Ik heb geen idee hoe lang de revalidatie gaat duren. Het zal heel lang duren, maar de schouder zal niet al te erg zijn. Maar met de bekken weet je dat ze veel rust nodig heeft. Het is nu lastig te zeggen", aldus de ploegleider van Trek-Segafredo.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -