RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Braem verslaat Van Ark in heren enkelspel bij Lockhorst Open

1/3
LEUSDEN - Imesh Braem heeft de finale van het enkelspel van de Lockhorst Open gewonnen. De tennisser rekende in twee sets (6-1, 7-5) af met David van Ark, die eerder op de middag samen met broer JoŽl nog zegevierde in het dubbelspel.

De eerste set was een eenvoudige prooi voor Braem, die profiteerde van de matige servicebeurten van Van Ark.

In de tweede set ging het gelijk op. Een 2-0 voorsprong van Van Ark werd door Braem tot een 3-2 voorsprong, die het initiatief weer greep.

Imesh Braem in gesprek met Menno Schilder


Uiteindelijk duurde het twaalf games tot de beslissing viel, mede doordat Braem vier kansen op match point niet wist te verzilveren. Braem wist na een spannende slotgame ook de tweede set te winnen (7-5), waardoor hij zich tot beste mocht kronen in het heren enkelspel bij de Lockhorst Open.

In gesprek met Menno Schilder vertelt Braem dat hij zich niet van de wijs probeerde te laten brengen door de gemiste matchpoints. "Ik probeert er niet aan te denken en mezelf voor te houden dat er altijd weer een nieuwe kans gaat komen. Die kwam er gelukkig ook en ik ben heel blij dat ik hier vandaag heb gewonnen."

DUBBELSPEL

David en JoŽl van Ark wonnen op de Lockhorst Open in Leusden het heren dubbelspel. In de finale werd er in twee sets (6-6, 7-5 na tie-break, 6-2) gewonnen van Wilco van Gangelen en Leendert Jan Varkevisser.

In de eerste set ontliepen beide duo's elkaar niet veel en moest er een tie-break aan te pas komen. Een dubbele fout van Van Gangelen / Varkevisser leidde uiteindelijk het winnende punt in van de eerste set.

David van Ark praat na met Menno Schilder


De 26-jarige David van Ark viel op met zijn sterke forehand en een aantal goede volleys aan het net.

De tweede set was een stuk minder spannend. Van Ark en Van Ark, beide spelend voor T.C. Hoogland, pakten de winst door met 6-2 te winnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht