RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handbalsters Fortissimo stunten bij opening seizoen: "Trots op de meiden"

1/5
COTHEN - De handbalsters van Fortissimo hebben in de eerste wedstrijd van het seizoen regerend kampioen Quintus 2 verslagen. De dames uit Cothen waren in eigen zaal met 23-20 de baas in de Eerste Divisie.

Na een kwartier spelen had Fortissimo een voorsprong van 6-5. De ruststand was ook minimaal: 12-11. In het tweede bedrijf werd de marge vergroot en veroverde de ploeg uit Cothen met 23-20 de eerste punten van het seizoen.

Coach Willem-Jan Ruder: "Het was knokken tegen de kampioen"


"Dit zijn belangrijke punten voor ons", aldus coach Willem-Jan Ruber na afloop tegen RTV Utrecht. "Dit geeft ons veel vertrouwen. Zij hebben natuurlijk wel een ander team dan vorig jaar. Maar ik ben super trots op onze meiden. Deze winst zegt dat we goed op weg zijn. Het doel is om bij de eerste vier te eindigen dit seizoen."

BLESSURE AANWINST BOS
In het slot van de transfermarkt versterkte Fortissimo zich met de 24-jarige Lisa Bos. Zij raakte echter al in het begin van de wedstrijd ernstig geblesseerd. "Dat is heel vervelend en je zag dat onze meiden van slag waren. Ik hoop dat het meevalt. De verwachting is dat haar achillespees is ingescheurd. Ze is nu naar het ziekenhuis", aldus de coach.

Doelvrouw ZoŽ Bron was een aantal keer belangrijk voor Fortissimo. Zo stopte ze onder andere een strafbal. "Dat is altijd mooi meegenomen. Altijd fijn als je dat meepakt want men verwacht dat hij zit." Bron stelt haar ambities niet onder stoelen of banken. "Dit is een hartstikke mooi begin. We zijn er klaar voor, het kampioenschap! Het eerste doel is de nacompetitie, daarna zullen we verder zien."

ZoŽ Bron: "Ik wil de keepster zijn van het kampioensteam"


Quintus 2 werd afgelopen seizoen kampioen van de Eerste Divisie. Fortissimo vocht nog in de nacompetie om een ticket naar de Eredivisie, maar de ploeg uit Cothen wist dit niet te bewerkstelligen. Quintus 2 mocht niet promoveren naar de Eredivisie omdat het eerste elftal daarin actief is. Fortissimo - Quintus 2 Fortissimo - Quintus 2 | Foto: eelco schaap photography

 Coach Willem Jan Ruder na afloop in gesprek met RTV Utrecht Coach Willem Jan Ruder na afloop in gesprek met RTV Utrecht | Foto: eelco schaap photography


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -