RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Richard Verschoor ambitieus na succesvol weekend: "Over drie weken een beker in mijn hand"

1/2
BENSCHOP - Autocoureur Richard Verschoor hoopt zijn succesvolle weekend in de Formule 3, hij werd twee keer vierde in Monza, een goed gevolg te geven. De Benschopper hoopt over drie weken op zijn favoriete circuit in Rusland de wist te pakken.

Het was voor Verschoor met zijn twee vierde plekken zijn succesvolste weekend in de Formule 3 tot nu toe. "Er zat nog wel iets meer in want ik had mijn banden meer gespaard dan de rest, maar ik moet hiermee zeker tevreden zijn."

Richard Verschoor kijkt terug op een goed weekend in Namen en Rugnummers


REGENVAL

De coureurs kregen bij de tweede race te maken met lastige omstandigheden omdat het de hele nacht had geregend in ItaliŽ. "Je moet je daar goed aan aanpassen. Je moet goed kijken naar de baan en aanvoelen wat de auto doet. Ook is het van belang dat je je banden spaart omdat de baan opdroogt en de banden dan sneller slijten. Ik kwam nog dicht bij een podiumplek, maar door de verhitting van mijn banden verloor ik grip. Ik heb op de verkeerde momenten mijn banden gespaard en op de verkeerde momenten gepushed, dat is nog wel een leermoment."

SOTSJI

Over drie weken rijden de coureurs het laatste raceweekend in de Formule 3 van dit seizoen. De laatste kans voor Verschoor om zich dit kalenderjaar te laten zien. "Daar heb ik heel veel zin in, het is mijn favoriete baan." Presentator Rick van Manen maakte met Verschoor nog de afspraak om hem over drie weken na de race in Rusland weer te bellen. "Maar dan met een beker in mijn hand."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht