RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van der Haar realistisch na elfde plaats: "Die anderen reden gewoon harder"

1/3
WOUDENBERG - Terwijl Mathieu van der Poel en Wout van Aert nog bezig zijn op de weg begon voor Woudenberger Lars van der Haar het nieuwe seizoen in het veldrijden alweer. Met het ontbreken van de twee favorieten waren er misschien wel podiumkansen voor Van der Haar, die uiteindelijk teleurstellend elfde werd met een minuut achterstand. "Er zijn geen excuses vandaag, die anderen waren gewoon beter."

Lars van der Haar in gesprek met Rick van Manen


De realistische Van der Haar had geen materiaalpech, een 'goed gevoel', maar kon desondanks toch niet mee in het tempo van zijn Belgische concurrenten. "Het lukte me steeds om hetzelfde tempo te rijden, dus het was geen gebrek aan inhoud", zo vertelt de Woudenberger, die al in het begin van de rit op achterstand werd gereden. "Het lukte me gewoon niet om mee te gaan, zij reden gewoon simpelweg harder."

De uitslag is teleurstellend, maar mijn gevoel was goed vandaag"
Lars van der Haar

Toch houdt Van der Haar geen slecht gevoel over aan zijn eerste rit van het nieuwe seizoen. "Natuurlijk, de uitslag is teleurstelllend, maar mijn gevoel was goed vandaag." Afgelopen week was het Van der Haar zelf die aangaf dat hij hoopte dat zijn topvorm dit seizoen niet te vroeg zou komen. "Dat is in ieder geval niet het geval", aldus de Woudenberger, die deze week in het vliegtuig stapt naar Amerika, voor de Wereldbeker in Waterloo (Wisconsin).

 | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -