RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door De Lens van Ankie: uit de comfort zone

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Hoe moeilijk kan het zijn: een stukje achteruit rennen. Je ziet het ze denken, de ruim zeventig jonge sporters tijdens de allereerste Utrechtse Talentendag afgelopen weekend bij zwembad De Krommerijn. De dag start met een loopscholing van wondercoach Juul Acton.

RAAR
En dat wordt dus al snel een bijzondere ervaring. Niet alleen voor de sporters, maar ook voor mij. Ik vermaak me kostelijk. Kijkend door mijn lens constateer ik tot mijn verbazing dat achteruit rennen niet meevalt. Het is tegennatuurlijk en ziet er heel raar uit.

Dat vinden de sporters ook. Onder luid gelach en gejoel van de omstanders doen ze allemaal een poging. Het ijs is gelijk gebroken. Samen iets doen wat je normaal nooit doet schept een band plus je leert er van. En dat is precies de bedoeling van deze dag.


UIT DE COMFORT ZONE
Geef waterpoloŽrs een volleybal in handen, laat hockeyers een bal hoog houden in het water, leer voetballers achteruit rennen en kijk wat er gebeurt. Dat moeten ze gedacht hebben bij Sport-Utrecht en het Utrecht Talent Center toen ze deze dag gingen organiseren. Briljant: niets werkt zo verhelderend als even uit je eigen comfort zone stappen.


Er kleeft wel een klein risico aan, namelijk: dat je de andere sport leuker vind. Ik moet om de een of andere reden steeds denken aan de tijd dat ik als jonge student tijdens mijn studie economie op zomaar een moment besloot om een kijkje te nemen bij de Fotovakschool. Ik was gelijk verkocht. En hoewel ik mijn studie keurig heb afgemaakt en ook nog jaren als econoom heb gewerkt, kroop het bloed uiteindelijk toch waar het niet gaan kon.

VOLG JE HART
Kijkend naar al die jonge talenten en luisterend naar de aanwezige coaches en topsporters die hun ervaringen met ze delen, constateer ik dat het volgen van je hart ook de belangrijkste les van deze dag is. Ik hoor uit verschillende monden dat tegenslagen erbij horen en dat je met alle ervaringen die je opdoet je eigen pad moet blijven volgen. Net als in het 'echte' leven: drie stappen vooruit, twee stappen achteruit.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -