RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nationaal kampioene Lorena Wiebes niet naar WK wielrennen

1/2
MIJDRECHT - Lorena Wiebes is de grote afwezige in de selectie voor het WK wielrennen, dat eind deze maand wordt gereden in Yorkshire. Het parcours in Engeland is niet geschikt voor de sprintster, die dit seizoen al veel wedstrijden won, waaronder het NK en het EK.

Om dezelfde reden is bij de mannen Dylan Groenewegen uit Vinkeveen niet geselecteerd. Ook Ellen van Dijk, die afgelopen zaterdag bij een valpartij zwaar geblesseerd raakte, ontbreekt.

DRIE KEER VAN EMDEN
Jos van Emden van de Utrechtse wielerverniging de Volharding komt bij drie races in actie. Hij rijdt de gemengde estafette, de wegwedstrijd en de individuele tijdrit. Daarin komt ook voormalig Veenendaler Dylan van baarle in actie. Het duo krijgt de voorkeur boven een andere specialist, Wilco Kelderman.

Van Baarle start ook in de wegwedstrijd. Bij de vrouwen maakt Floortje Mackaij uit Woerden deel uit van de wegselectie. De selecties zien er als volgt uit.

 Dylan van Baarle rijdt de tijdrit én de wegwedstrijd Dylan van Baarle rijdt de tijdrit én de wegwedstrijd | Foto: Manolito Jaarsma

MIXED RELAY
Amy Pieters, Lucinda Brand, Riejanne Markus, Jos van Emden, Koen Bouwman en Bauke Mollema.

INDIVIDUELE TIJDRIT
Mannen (54 km): Dylan van Baarle, Jos van Emden.

Vrouwen (30 km): Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Lucinda Brand.

WEGWEDSTRIJD
Mannen (285 km): Mathieu van der Poel, Niki Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Mike Teunissen, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening.

Vrouwen (150 km): Anna van der Breggen, Chantal Blaak, Lucinda Brand, Amy Pieters, Floortje Mackaij,
Annemiek van Vleuten, Demi Vollering en Marianne Vos.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -