Dafne Schippers: "Het komt goed met de rug"

UTRECHT - Drie weken voor het WK atletiek in Doha zijn er zorgen rond Dafne Schippers. De Utrechtse sprintster klaagde na de laatste Diamond Leaguewedstrijd van afgelopen weekend opnieuw over pijn in haar rug. Schippers heeft geregeld last van haar rug, nadat ze van de winter thuis van de trap viel.

STAPJES

"Ja 't is ok", zegt Schippers bij een persbijeenkomst in Papendal. "Er moeten nog stapjes gedaan worden, maar het gaat goed. Ik heb een goed team om me heen. Ik zal wel progressie maken de volgende dagen."
Bang dat de rug haar het WK zou kunnen kosten is Schippers niet geweest. "Nee, ik weet dat het wel goed gaat komen. Dat hoop ik tenminste. Ik ben er niet mee bezig."

HITTE

Waar het Nederlandse team wel mee bezig is, is de hitte. In Doha kan de temperatuur rond de wedstrijden oplopen tot rond de 40 graden. Er is zelfs airco aangelegd in het stadion. Die staat overigens op de laagste niveaus, rond de baan, uit tijdens de wedstrijden.
"Ik kan goed met de hitte omgaan, warmte is voor mij perfect", zegt Schippers. "Ik ben eerlijk gezegd meer met de kou bezig. We moeten uitkijken voor de airco."

MEDAILLE

Schippers vertrekt komende donderdag naar Belek, Turkije, voor een trainingskamp. "Daar is het ook warm, dus kunnen we acclimatiseren en de puntjes op de i zetten." En als die puntjes goed staan, is een medaille het doel. "Ik kom daar niet om voor de lol te lopen", aldus de tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter (2015 en 2017).
In de privésfeer beleeft Schippers heuglijke spannende tijden. Haar broer en manager Derek reist niet mee naar Doha, omdat hij vlak na het WK vader wordt. Of dat haar WK beïnvloedt wil Schippers niet zeggen. "Maar ik hoop dat het na mijn races geboren wordt, dan kan ik er zo snel mogelijk naartoe."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.