Klassieker op de Westmaat: 20e IJsselmeervogels - Rijnsburgse Boys

Ahmed el Azzouti scoorde al drie keer
Ahmed el Azzouti scoorde al drie keer © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels is na drie duels de enige club in de Tweede divisie zonder puntenverlies. Na drie zeges op rij hebben de Vogels twaalf keer gescoord. Doelman Jaimy Schaap maakte vier keer de gang naar het net.
Zaterdag komt Rijnsburgse Boys op bezoek op de Westmaat. De zaterdagklassieker beleeft dan zijn 20e editie in Bunschoten. Vijf keer gingen de punten mee naar Zuid Holland, elf keer won IJsselmeervogels.

TWEEDE HELFT

Vooral de manier waarop dat de laatste twee keer ging zal ervoor zorgen dat Rijnsburgse Boys gewaarschuwd aan de aftrap verschijnt, zeker na rust. Twee jaar geleden leidden de Rijnsburgers bij rust met 0-1. In de tweede helft scoorde IJsselmeervogels vijf keer in een tijdsbestek van elf minuten. Het werd uiteindelijk 6-1.
Vorig seizoen kende het duel een vergelijkbaar scenario. Na een 0-0 ruststand maakte IJsselmeervogels in het eerste kwartier van de tweede helft vier doelpunten. De eindstand was 4-1.
We mogen er dus van uitgaan dat een gewaarschuwde ploeg voor twee telt, en dat de rode loper niet voor een derde seizoen op rij zal worden uitgerold. Zeker ook omdat Rijnsburgse Boys, dat twee geleden met 4-3 won bij GVVV, met 6 uit drie ook goed aan de competitie is begonnen.

TILLEMA

Blikvanger bij de Zuid Hollanders is de laatste jaren Joël Tillema. Tillema verkaste ooit als rechtsback van Scheveningen naar Spakenburg. Bij Rijnsburgse Boys ontpopte hij zich tot een veelscorende middenvelder. In de laatste drie seizoenen maakte hij maarliefst 49 doelpunten.
De nieuwe trainer Henk Wisman posteerde Tillema dit seizoen in de spits. En met succes, want de teller van de 30-jarige Hagenaar staat ook nu alweer op drie.