RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gianluca Nijholt op proef bij IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels hoopt zich binnenkort te versterken met Gianluca Nijholt. De 29-jarige middenvelder uit Houten is clubloos nadat NAC zijn aflopende contract deze zomer niet verlengde.

Nijholt, die ook prof was bij FC Utrecht, Almere City en VVV Venlo, trainde deze week voor het eerst mee met de selectie van Ted Verdonkschot. "Hij is fit, hij heeft goed voor zichzelf gezorgd de afgelopen tijd", zegt technisch manager André van Diermen van de koploper in de Tweede divisie.

"Ik zie het niet als stage", reageert Nijholt. "Ik train in eerste instantie mee om fit te blijven. Wat er verder gebeurt zie ik wel. We zijn in gesprek. Maandag train ik weer mee en kijken we of we iets voor elkaar kunnen betekenen. En of het bevalt."

IJsselmeervogels heeft een sterke en brede selectie, en de eventuele komst van Nijholt kan ertoe leiden dat iemand van het nu goed draaiende middenveld op de bank komt te zitten. Daarmee zou de technische leiding van de club mogelijk dus een probleem in huis halen. Want ontevreden spelers kunnen een splijtzwam zijn in een selectie. En dat kan ten koste gaan van de prestaties.

"Dat is het doemscenario", reageert Van Diermen. "Je kunt ook stellen dat iemand met de kwaliteiten van Nijholt ervoor zorgt dat degenen die er nu in staan scherp blijven en dat hij ze bij de les houdt."

Saillante bijkomstigheid is dat Vogels' buurman en aartsrivaal Spakenburg de afgelopen tijd tevergeefs hengelde naar de diensten van Nijholt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -