RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dalmau en Van der Maarel in de basis tegen Emmen


UTRECHT - Adrián Dalmau en Mark van der Maarel starten zaterdag in de basis bij FC Utrecht, in de thuiswedstrijd tegen Emmen. Dat bevestigde John van den Brom vrijdag na de laatste training.

Dalmau viel de afgelopen twee duels in de tweede helft in, nadat hij niet 100% fit was binnengekomen bij FC Utrecht. In beide duels scoorde hij. Inmiddels is de Spanjaard fit genoeg om te starten. Mark van der Maarel is de vervanger van Leon Guwara, die tegen FC Twente rood kreeg en het duel tegen Emmen mist vanwege een schorsing.

"Ik ben er niet zo van om de boel helemaal op zijn kop te gooien na twee nederlagen"


ANGSTGENGER
FC Utrecht begon met zeven uit drie aan de competitie, maar verloor de laatste twee wedstrijden, tegen VVV en FC Twente. Tegen Emmen is een driepunter dus vereist. Maar de Drenten zijn een angstgenger voor FC Utrecht. De ploeg uit Drente won vorig seizoen zowel in Utrecht als in Emmen van FC Utrecht.

"Ik heb met AZ vorig jaar twee keer van ze gewonnen", zegt John van den Brom. "Maar ik ben nooit zo van het terugkijken, ik kijk naar het heden. Wij hebben twee keer op rij verloren, we moeten in eigen stadion iets rechtzetten."

"We hebben twee weken de tijd gehad om ons maximaal voor te bereiden op deze wedstrijd", vervolgt de Amersfoorter. "En ik denk op basis van de training dat dat gelukt is. Het voorgevoel is goed."

Of er buiten Van de Maarel en Dalmau nog wijzigingen te verwachten zijn, vertelt Van den Brom niet. "We hebben heel veel opties. Maar ik ben er niet zo van om de boel helemaal op zijn kop te gooien als je twee keer verloren hebt. De kracht van een goed elftal is om zo veel mogelijk in dezelfde formatie te spelen."

PAES
Onder de lat bij FC Utrecht staat, net als het hele seizoen tot dusver, de 21-jarige Maarten Paes. Hij kreeg na de Europa League-uitschakeling de voorkeur boven David Jensen, en stond afgelopen week ook in de basis van Jong Oranje tegen Jong Cyprus.

"Als ik van één ding zeker ben is het dat er van onderschatting geen sprake zal zijn"


"Het is wel lekker om even in een iets andere omgeving te zijn. We hebben een goed niveau gehaald op de training en het resultaat was ook prima", zegt Paes na de 5-1 zege van Jong Oranje in de eerste wedstrijd van de EK kwalificatie.

Tegen Jong Cyprus had Paes weinig te doen. Dat kan tegen Emmen weer het geval zijn. "Ik denk wel dat Emmen wat meer durft dan Jong Cyprus. Ze hebben wat meer aanvallend ingestelde spelers, zoals die rechtsbuiten die ze van PSV gehuurd hebben. Die ken ik nog uit de jeugd."

Als Emmen vorig jaar één ding heeft laten zien, is het wel dat je in de Eredivisie geen enkele tegenstander mag onderschatten. "We zijn er vol op gebrand dit keer wel te winnen. Als ik van één ding zeker ben is het dat er van onderschatting geen sprake zal zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -