RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een Berg Sport met Joris van Overeem: "Ik wil een topseizoen, maar niet op de bank"

1/7
UTRECHT - In Een Berg Sport blikken we deze week vooruit op het thuisduel met FC Emmen. Te gast is middenvelder Joris van Overeem, Gert Kruys zorgt voor de analyse en Korneel Evers heeft weer een ode.

 Joris van Overeem vertelt over zijn blessure Joris van Overeem vertelt over zijn blessure | Foto: Mohan Zeilstra

Afgelopen jaar verloor FC Utrecht twee keer van de voormalig eerstedivisionist. Hebben we te maken met de geboorte van een angstgegner. Joris van Overeem denkt van niet. De middenvelder van FC Utrecht spreekt van een incident: "Het is net als tegen VVV. Als we na 10 minuten scoren is het klaar."

Kruys: "Van de Streek optie op links"


Trainer John van den Brom is weinig verhullend over de opstelling van zaterdagavond. Mark van der Maarel zal de geblesseerde Leon Guwara vervangen en AdriŠn Dalmau zal zijn debuut in de basis maken. Gert Kruys rekent erop dat dit niet de enige veranderingen zijn. "Links aan de buitenkant is een interessante plek. Kiest hij voor Joosten, Abass of Van de Streek?" Volgens Van Overeem is Van de Streek weer fit. "Met Van de Streek en Dalmau heb je veel scoringskansen", denkt de voetbalanalist.

Gert Kruys: "Van Overeem optie op links"


ENKEL
Van Overeem is er voorlopig nog niet bij. De middenvelder heeft een enkelblessure. "Ik loop eigenlijk het hele seizoen al te kwakkelen", vertelt hij in de studio van RTV Utrecht, "Het heeft lang geduurd. Ik heb een paar weken in een 'walker' gezeten en sinds vandaag eindelijk weer op het veld."

De Ode van Korneel


Van Overeem is voornemens om iets meer tijd te nemen, om niet weer terug te vallen. "Ik moet zeggen, nu ik op het veld sta kriebelt het wel", gaat Van Overeem verder, "Gelukkig hebben we een medische staf die me in bedwang houdt."

Ik wil doorbouwen op vorig seizoen, dat kan niet op de bank"
Joris van Overeem

Kruys mist Van Overeem wel op het veld. "Hij heeft net als de Argentijnen van Ajax 'grinta'. Hij brengt passie en strijd en heeft daarmee veel indruk gemaakt." Van Overeem kan voor balans zorgen op een zeer aanvallend middenveld. Zelf denkt hij dat de filosofie anders is. "Het is nu meer dat we met zijn alleen aanvallen en met zijn allen verdedigen, maar mijn doel is nog steeds om er een topseizoen van te maken en door te bouwen op volgend seizoen en dat kan niet op de bank."

 Joris van Overeem is de tweede deelnemer aan de Tip Kick competitie Joris van Overeem is de tweede deelnemer aan de Tip Kick competitie | Foto: Mohan Zeilstra

PROGNOSE
FC Utrecht won nog nooit van FC Emmen in de eredivisie. Dat spreekt in het nadeel van de Domstedelingen. Echter speelden de twee clubs pas twee keer tegen elkaar. Gert Kruys blijft daardoor wel wat behoedzaam in zijn voorspelling '1-0'. Korneel Evers en Appie Boonen - die deze week Siege Postuma van de SVFCU aan de tap heeft zitten - verwachten meer doelpunten.

De prognose voor FC Utrecht - FC Emmen


TIPKICK COMPETITIE
In Tip Kick gaat Joris van Overeem de strijd aan met zijn aanvoerder Willem Janssen. De verdediger wist geen enkele goal te maken. Van Overeem hoopt het beter te doen.

Tip Kick met Joris van Overeem


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. FC Utrecht - FC Emmen is zaterdag vanaf 20.00 te live horen op Radio M Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -