RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fabian de Keijzer blinkt uit tegen NAC: "We hadden zelfs kunnen winnen"

1/2
UTRECHT/LEUSDEN - Jong FC Utrecht had het behaalde punt tegen NAC Breda grotendeels te danken aan keeper Fabian de Keijzer. De doelman uit Leusden kreeg veel schoten op zich af. In totaal zestien, maar hij hield zijn doel schoon: het bleef 0-0. "Het waren aardig wat schoten op goal inderdaad", blikt hij terug in Namen en Rugnummers.

Fabian de Keijzer na 0-0 bij NAC: "Zij zijn titelkandidaat en net gedegradeerd, dus je weet dat je moet knokken"


TEGENHOUDEN
"Het eerste half uur kwamen we niet aan voetballen toe", zegt De Keijzer op Radio M Utrecht. "We hielden het veld te groot en ze konden er makkelijk doorheen. Aan het eind kwamen we beter in de wedstrijd en kregen we mogelijkheden en hadden we kunnen scoren. We hadden zelfs kunnen winnen."

"De tweede helft gingen we met goede moed in, maar toen kregen we de rode kaart en dan weet je dat het lastig gaat worden. Toen was het tegenhouden, tegenhouden en tegenhouden", aldus de jeugdinternational van Oranje onder 20.


De rode kaart waar hij op doelt, viel in de 59ste minuut voor Odysseys Velanas. "Hij kreeg de bal en dribblede langs Arno Verschueren. Er werd een overtreding gemaakt op Ody, waarna een opstootje volgde. Daarna gaf de scheidsrechter rood. Ik kon het zelf niet heel goed zien."

We mogen trots zijn dat we een puntje hebben meegenomen uit Breda"
Fabian de Keijzer

AARDIG BEZIG
Trainer René Hake had de Utrechtse beloften al voorbereid op een heet 'Avondje NAC'. Het resulteerde dan ook in veel gele kaarten. "Je weet dat het lastige wedstrijd wordt. Zij zijn titelkandidaat en net gedegradeerd, dus je weet dat ze een goed team hebben. Je weet dat je moet knokken", weet De Keijzer.

"Van tevoren heb je een plan en dat hebben we goed uitgewerkt. Door de rode kaart en een andere speelstijl van NAC moesten we nog aanpassen, maar we mogen trots zijn dat we een puntje hebben meegenomen uit Breda. Dit is altijd meegenomen, daar zouden we vooraf voor getekend hebben. We zijn aardig bezig, buiten Go Ahead-uit (5-0 nederlaag, red.). We spelen nu prima en utieindelijk gaat het om resultaat."

Jong FC Utrecht staat na vijf duels op de twaalfde plaats met 7 punten. Maandag is FC Den Bosch om 20.00 uur de volgende tegenstander in Stadion Galgenwaard.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -