Gifbeker moet helemaal leeg bij Spakenburg: hekkensluiter na 6-1 nederlaag

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de slechte seizoensstart in de Tweede Divisie geen ommezwaai kunnen geven. De Blauwen begonnen met slechts 1 punt uit drie wedstrijden aan het uitduel bij HHC Hardenberg, en daar liep de ploeg van trainer John de Wolf tegen een pijnlijke 6-1 nederlaag aan. Spakenburg staat nu ook onderaan.

ACHTERSTAND BIJ RUST

HHC Hardenberg nam in de beginfase het initiatief. Spakenburg was niet best en kon zo geen vuist maken. Dat resulteerde na ruim een half uur in de 1-0 van de thuisploeg. Ravelino Junte kon de bal langs Spakenburg-goalie Leon ter Wielen schieten.
Na rust voerde trainer John de Wolf een dubbele wissel door. Dat leverde direct na rust twee grote kansen op. Eerst was het Marlon Versteeg die net naast schoot, waarna Koos Werkman uit de corner een kopkans kreeg. Beide pogingen waren mis.
HHC Hardenberg - Spakenburg op De Boshoek
HHC Hardenberg - Spakenburg op De Boshoek © RTV Utrecht / Mark Kloostra
En als je zelf de kansen niet maakt, dan valt de goal aan de andere kant. Rick Hemmink profiteerde optimaal van slecht uitverdedigen in de defensie van Spakenburg. Met een uitstekend schot tekende hij voor de 2-0. Invaller Rutger Etten tekende niet lang daarna ook nog voor de 3-0 en extra zout in de al grote wonden van de Blauwen.

HOOP VERDWIJNT SNEL

Roy Castien tekende vervolgens voor een snelle 3-1 namens Spakenburg. Kevin Sterling kreeg een terechte penalty, die feilloos binnengeschoten werd door Castien. De hoop werd snel aan diggelen geschoten door HHC-verdediger Serge Fatima, die de 4-1 kon binnen koppen.
De gifbeker moest helemaal leeg voor Spakenburg, want Hemmink wist tien minuten voor tijd ook nog voor de 5-1 te tekenen. Etten bepaalde vlak voor tijd de eindstand ook nog op 6-1.

HEKKENSLUITER

Daardoor blijft Spakenburg na vier wedstrijden in de Tweede Divisie steken op één schamel punt. Omdat Scheveningen gelijkspeelde tegen Koninklijke HFC zakken de Blauwen op doelsaldo naar de laatste plaats.
33' Ravelino Junte [1-0]
54' Rick Hemmink [2-0]
62' Rutger Etten [3-0]
64' Roy Castien, pen. [3-1]
71' Serge Fatima [4-1]
79' Rick Hemmink [5-1]
89' Rutger Etten [6-1]
Bijz.
84' Rode kaart Roy Castien (Spakenburg)