Sportlust'46 blijft ongeslagen, DHSC wint weer, nederlaag Eemdijk

© RTV Utrecht / Robert Claus
WOERDEN - In de Hoofdklasse A heeft Sportlust'46 de ongeslagen status met tien man kunnen behouden. De promovendus knokte zich zaterdag tegen Feyenoord naar een 2-2 gelijkspel.
Feyenoord kwam op eigen veld razendsnel op voorsprong. Na een diepe bal wist Khalid Rahli de 1-0 in de 4e minuut op het scorebord te zetten. In de 19e minuut viel ook al de 2-0. Jordi de Zwart kon namens Feyenoord van dichtbij binnentikken.
Vlak voor rust kreeg Sportlust'46 nog een klap te verwerken: de ploeg uit Woerden moest verder met tien man. Mark van der Weijden kreeg een directe rode kaart nadat hij met de doelman van Feyenoord in botsing was gekomen.
Met tien man knokte Sportlust zich naar de aansluitingstreffer. Rick Wils schoof de bal in de 56e minuut in het doel: 2-1. En daar bleef het niet bij. Twintig minuten voor tijd was Jasper Werkhoven de gevierde man. Hij zorgde voor de 2-2 gelijkmaker.
4' Khalid Rahli [1-0]
19' Jordi de Zwart [2-0]
56' Rick Wils [2-1]
70' Jasper Werkhoven [2-2]
Sportlust'46 staat in de top-5 van de Hoofdklasse A.

DHSC BOEKT RUIME ZEGE

In dezelfde competitie wist DHSC het uitduel met ARC te winnen. De Utrechters waren met 0-3 de baas.
Vlak voor rust kwam DHSC op 0-1 voorsprong. Het was sterkhouder Genaro Snijders die het doelpunt op zijn naam zette. Vijf minuten later stond ook de 0-2 op het scorebord. Ditmaal was het Christian Gandu die de bal in het doel wist te werken.
Diezelfde Gandu wist drie minuten na rust met zijn tweede van de middag de 0-3 op het scorebord te zetten. Gandu had met die treffer ook de eindstand bepaald. DHSC draait na drie wedstrijden bovenin mee in de Hoofdklasse A.
37' Genaro Snijders [0-1]
42' Christian Gandu [0-2]
48' Christian Gandu [0-3]

NEDERLAAG EEMDIJK IN HOOFDKLASSE B

Eemdijk heeft in de Hoofdklasse B niet kunnen winnen van Genemuiden. Het werd 2-0 voor de thuisploeg.
De toeschouwers moesten tot de tweede helft wachten op de doelpunten. Ze kregen er toen wel gelijk twee binnen zes minuten te zien. Eerst was het Jermain Baicadila die de 1-0 op het scorebord zette in de 61e minuut, vervolgens maakte Omar Kovak in de 67e minuut de 2-0.
Eemdijk staat na drie wedstrijden in het rechterrijtje van de Hoofdklasse B.
61' Jermain Baicadila [1-0]
67' Omar Kavak [2-0]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.