RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ted Verdonkschot: "Met deze selectie moet je met de bovenste meedoen"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels gaat na vier duels samen met Noordwijk aan kop in de Tweede Divisie. Trainer Ted Verdonkschot vindt dat de ploeg het aan zijn stand verplicht is om het hele seizoen bovenin mee te doen.

Zaterdag liep IJsselmeervogels wél het eerste puntverlies van het seizoen op. Het werd tegen Rijnsburgse Boys 1-1. "Dit is een terechte uitslag, zeker gezien het wedstrijdbeeld", aldus Verdonkschot tegen RTV Utrecht. "Ik heb de jongens een compliment gegeven over de tweede helft, de eerste helft was stroef."

Trainer Ted Verdonkschot van IJsselmeervogels vond het gelijkspel terecht


NIJHOLT
Voormalig profvoetballer Gianluca Nijholt gaat vanaf komende maandag meetrainen bij IJsselmeervogels. "Goede voetballers zijn altijd welkom. Ik ben niet bang dat het onrust oplevert. Als je bovenin mee wil doen dan heb je een brede selectie nodig", aldus Verdonkschot. Verdonkschot kon niet zeggen of Nijholt ook daadwerkelijk voor IJsselmeervogels gaat voetballen.

En bovenin dat is waar IJsselmeervogels hoort, vindt de oefenmeester. "Je weet dat je niet kan promoveren. We gaan er alles aan doen om zo lang mogelijk met de bovenste mee te doen, maar dat ben je ook verplicht met deze selectie."

CONCENTRATIE
Doelman Jaimy Schaap verwacht dit seizoen niet veel te doen te krijgen. "Dat weet je als keeper. Het is heel anders dan vorig jaar, toen stonden we meer onder druk. Met deze speelstijl krijg je minder ballen, hooguit twee of drie momenten. Vandaag is dat prima gegaan", zei Schaap tegen RTV Utrecht.

De sluitpost geeft aan dat concentratie erbij houden essentieel is. "Dat is echt super moeilijk. Ik heb liever dat je bij een ploeg speelt met degradatevoetbal, dit is gewoon heel moeilijk. Zo kan ik mijzelf wel verder ontwikkelen, dus dat is een mooie uitdaging."

Doelman Jaimy Schaap zal dit seizoen niet veel te doen krijgen bij IJsselmeervogels


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -