RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Primeur FC Utrecht tegen FC Emmen

1/5
UTRECHT - FC Utrecht beleefde tegen FC Emmen een primeur: voor de eerste keer won de club in de eredivisie van de Drentse ploeg.

Herbeleef FC Utrecht - FC Emmen


Het duel in de Galgenwaard eindigde in 3-1. Vorig seizoen wist FC Emmen als debutant op het hoogste niveau beide competitiewedstrijden tegen FC Utrecht nog winnend af te sluiten.

Doelman Maarten Paes keepte een sterke wedstrijd


Na een ereronde van judoka Noël van 't End uit Houten, die eind augustus in Japan de wereldtitel veroverde, startte FC Utrecht in een laag tempo. FC Emmen was in de 27e minuut dicht bij een voorsprong. Een krachtige kopbal van Michael de Leeuw belandde op de binnenkant van de paal. Tien minuten later scoorde Adrian Dalmau op fraaie wijze met het hoofd uit een hoekschop (1-0).

Mark van der Maarel startte voor het eerst dit seizoen in de basis


Ook in de tweede helft deed FC Emmen zichzelf in de beginfase tekort. Opnieuw De Leeuw schoot kort na de pauze in riante positie de bal tegen doelman Maarten Paes aan. Uit een hoekschop zorgde Gyrano Kerk in de 54e minuut met een kopbal voor 2-0. De Leeuw verkleinde snel de achterstand, waardoor het duel spannend bleef. Pas in de extra tijd besliste Jean-Christophe Bahebeck het duel.

Sander van de Streek kreeg de kans van trainer John van den Brom


FC Utrecht klimt naar de 5e plaats in de eredivisie met tien punten uit zes wedstrijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -