John van den Brom: "Nog een stap te zetten"

UTRECHT - FC Utrecht heeft met de zege op FC Emmen een einde gemaakt aan een reeks van twee nederlagen op rij. Het won met 3-1. "Ik ben blij met de overwinning", reageert trainer John van den Brom vlak na de wedstrijd, "Het is heel simpel. Als je twee wedstrijden op rij verliest gaat het maar om één ding en dat is winnen. Voor de rest was het wel een aardige wedstrijd", voegt Van den Brom toe met enige understatement.
John van den Brom na de zege tegen FC Emmen
Voor de kwaliteiten die FC Utrecht dit seizoen heeft vond Van den Brom het zaterdagavond nog niet goed genoeg. "Daarin kunnen we de grootste winst behalen de komende tijd." FC Utrecht won in de eredivisie voor het eerst van FC Emmen. Voor Van den Brom was het de derde keer. Hij zag drie van zijn aanvallers scoren. Dalmau, Kerk en Bahebeck maakten de doelpunten.
Hebben een van de beste middenvelden van Nederland
John van den Brom
"Na de 2-0 dacht ik echt dat het klaar was. Ik vind niet dat ze echte kansen hebben gehad, maar ze waren wel dreigend", doelt Van den Brom op het opportunisme van Emmen, "We hadden het gewoon veel eerder af moeten maken. Fijn voor Bahebeck dat hij hem dan maakt."

ZWAARBEVOCHTEN

Lichtpunt vindt Van den Brom dat hij een team heeft gezien dat ten koste van alles wilde winnen. "Het was zwaarbevochten, maar dat is niet erg", vertelt Van den Brom, "Ik heb gezegd dat je niet mag verliezen zoals tegen FC Twente. Daar zijn ze twee weken lang mee bezig geweest en dat heeft tot dit geleid.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.