RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door De Lens van Ankie: "One of the guys"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Als fotograaf kom je, fotografeer je, en ga je weer. Je bent heel even onderdeel van een gebeurtenis in het leven van anderen; maar je hoort er niet bij. Het vak is daarmee uitermate geschikt voor einzelgangers. En die rol past mij wel. Want hoewel ik zeker niet mensenschuw ben, vind ik het heerlijk om in mijn eentje op weg te zijn en de dingen te doen op mijn manier zonder al te veel bemoeienissen van anderen.

ERBIJ HOREN
Toen ik na wat omzwervingen een aantal jaar geleden als fotograaf in de sport belandde kreeg ik voor het eerst te maken met collega's. En dan bedoel ik collega's die precies hetzelfde werk doen als ik: fotografen. Dat was nieuw voor me. Als portretfotograaf werk ik meestal alleen. Bij sportwedstrijden, zeker de grote, sta je vaak wel met tientallen fotografen naast elkaar langs het veld. En tot mijn eigen verbazing geniet ik daar echt van.

Naarmate ik mijn gezicht vaker bij wedstrijden vertoon, en links en rechts een praatje maak, krijg ik langzaam het gevoel erbij te horen. En hoe langer ik in de sport rondloop des te leuker ik dat vind. Samen in de regen langs een hockeyveld zitten of als laatste een leeg stadion verlaten, schept een band.

KUDDEDIEREN
Het is denk ik een diepgewortelde wens van elk mens om ergens bij te horen. Uiteindelijk zijn we toch kuddedieren, ook ik. Dat ik een van de weinige vrouwen ben met een camera langs de lijn, maakt de acceptatie van de collega's misschien nog wel mooier. Ik voel me inmiddels echt 'one of the guys'.

Afgelopen weekend werd Keet Oldenbeuving, ofwel Skate Keet, Nederlands Kampioen Skateboarden op de discipline 'street'. Ik heb Keet de afgelopen jaren regelmatig ontmoet en gefotografeerd. En als er nou één meisje echt one of the guys is, dan is het Keet wel. Twee jaar geleden belde haar vader me om te vertellen dat ze mee ging doen aan het NK junioren. Maar wel met de jongens want bij de meisjes was geen concurrentie op haar niveau.

In een grote skatehal in Amsterdam Noord zie ik haar bezig. En wat me het meest bijblijft van die dag is het plezier dat Keet uitstraalt en de saamhorigheid tussen alle deelnemers. Iedereen doet zijn (of haar) best om te winnen, maar tegelijkertijd genieten ze ook van elkaars prestaties. Als een groep staan ze langs de kant te juichen voor degene die aan de beurt is. Met bewondering kijken ze naar elkaar: trots op hun sport en dat ze erbij horen.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV UtrechtHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -