Jong FC Utrecht verplettert Den Bosch met 5-1 en stijgt naar zevende plaats

Mitchell van Rooijen blij met de openingstreffer
Mitchell van Rooijen blij met de openingstreffer © FC Utrecht
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft zijn goede seizoensstart in de Eerste Divisie een passend vervolg gegeven. In eigen huis boekten de beloften een eclatante 5-1 overwinning op FC Den Bosch.
Mitchell van Rooijen opende na een klein kwartier de score in de Galgenwaard. Na een schermutseling voor het Bossche doel schoot de middenvelder hard en zuiver raak op aangeven van Jonas Arweiler.
Daarna was het woord aan Issah Abbas. Vier minuten na de openingstreffer rondde de Ghanees keurig af uit de draai en na 35 minuten bracht hij de 3-0 ruststand op het bord, terwijl hij in die fase ook nog paal én lat raakte.

ONVERMINDERD

Na rust ging de ploeg van trainer René Hake onverminderd door. Al na drie minuten schoot Vaclav Cerny binnen via de benen van de Bossche doelman.
Na ruim een uur kwam misschien wel het mooiste doelpunt van de avond op naam van Jonas Arweiler: de Duitser hield eerst een paar keer hoog, om er vervolgens 5-0 van te maken. Acht minuten voor tijd deed FC Den Bosch wat terug via Alexander Laukart.
De zwak aan het seizoen begonnen Brabanders kwamen er nog genadig vanaf, want de Utrechtse aanval liet ook in de tweede helft nog de nodige kansen onbenut. Door de overwinning stijgt Jong FC Utrecht naar plaats zeven op de ranglijst.