RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Richard Verschoor volgend jaar in actie op Zandvoort

BENSCHOP - De kans is groot dat autocoureur Richard Verschoor volgend jaar in actie komt op Circuit Zandvoort. Het Nederlandse circuit heeft namelijk bekendgemaakt dat naast de Formule 1, ook de Formule 2 en Formule 3 deel uitmaken van het raceweekend.

Verschoor komt momenteel uit in de Formule 3. Begin september eindigde hij nog twee keer als vierde op het circuit van Monza in ItaliŽ. De Benschopper is nog in onderhandeling over een contract voor volgend jaar in de F3. Mogelijk maakt hij zelfs de stap naar de Formule 2.

BIJPROGRAMMA
De Formule 2 speelt een belangrijke rol in het bijprogramma van de Formule 1. Er zijn twee races, een op zaterdag 2 mei en een op zondag 3 mei.

Het seizoen in de Formule 2 telt in 2020 evenals dit jaar twaalf ronden. De meesten vallen samen met een Europese grand prix. De talentklasse van de Formule 1 opent in Bahrein (20-22 maart). Zandvoort (1-3 mei) is de tweede in de rij. Het kampioenschap sluit af in Abu Dhabi (27-29 november).

"Ik kan bevestigen dat meer circuits graag de Formule 2 erbij hadden gekregen, maar wij houden het aantal op twaalf", aldus Formule 2-baas Bruno Michel. "Op deze manier houden we kosten beheersbaar."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -