RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

KNVB: "Beloftenteams in Derde Divisie is een kansloze missie"

VEENENDAAL/UTRECHT - KNVB-bestuurder Jan-Dirk van der Zee hint op een vertrek van beloftenteams uit de Derde Divisie. Dat zegt de Directeur Amateurvoetbal tegen het AD. Mogelijk wordt eind dit jaar daar al een beslissing over genomen.

"In de Derde Divisie is het een kansloze missie om daar nog beloftenteams van een betaald voetbalorganisatie te laten spelen", zegt Van der Zee. Momenteel zijn Jong Almere City (zaterdag, bij DOVO) en Jong ADO Den Haag (zondag, bij Hercules en Hoogland) actief in de Derde Divisie.

EERSTE EN TWEEDE DIVISIE

"In de Eerste en Tweede Divisie moeten we het zo houden, vinden wij. Met vier beloftenploegen in de Eerste Divisie en twee teams in de Tweede Divisie. Van de sterke teams die wat toevoegen en waarvan de talenten echt baat hebben bij het spelen in die competities. In december volgt daarover een officieel besluit na eerst overleg en inventarisatie met alle betrokkenen", aldus de KNVB-bestuurder.

Van der Zee is tot dusver tevreden over de Jong-ploegen in de voetbalpiramide. Ook al levert het kritiek op. "Natuurlijk speelt de beleving een rol: geen uitfans mee, weinig recettes, spelen op kansloze achteraf plekjes. Uiteindelijk is de komst van de Jong-teams toch ook wel geaccepteerd, en zien die amateurclubs ůůk de toegevoegde waarde voor het Nederlands voetbal", legt hij uit. "Er zijn altijd een paar brandhaardjes, een paar schreeuwlelijkerds, maar in algemene zin vinden de amateurclubs het prima."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht