RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trainer Joop Gall: "Kelvin was een enorme troetelbeer"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Toen Kelvin Maynard in het voorjaar van 2017 bij Spakenburg speelde kreeg hij gezelschap van een oude bekende. Trainer Joop Gall werd binnengehaald om het zwalkende Spakenburg te behoeden van degradatie uit de 2e divisie. De ploeg stond er beroerd voor en onder leiding van Gall werd directe degradatie voorkomen. In de nacompetitie sneuvelden de Blauwen alsnog.

 Joop Gall Joop Gall | Foto: Orange Pictures

"Ik kende Kelvin nog uit mijn tijd bij FC Emmen", laat Gall weten, "Ik heb hem toen zelf binnengehaald. Helaas raakten we hem al weer heel snel kwijt aan Royal Antwerp FC. De voetballer Kelvin was heel anders dan de mens Kelvin. Hij was groot en robuust. Een kopsterke verdediger die - zoals zo veel voetballers - weleens haantjesgedrag vertoonde. Maar daarnaast was hij een echte leider in het veld. De aanwezigheid van Kelvin bij Spakenburg was voor mij een extra stimulans om daar aan de slag te gaan, ook al was hij nog niet fit."

Ik dacht meteen: Het zal toch geen vergismoord zijn?"
Joop Gall

Gall, die van 2012 tot en met 2015 trainer was van FC Emmen wordt de hele dag al platgebeld door de diverse media. Hij staat ze stuk voor stuk geduldig te woord. "Gisteren zit je vol afgrijzen naar het nieuws te kijken dat een advocaat geliquideerd is. Verschrikkelijk. Dan verwacht je niet dat het de volgende ochtend zo dichtbij komt."

Gall krijgt dan ook veel vragen over het leven van de voetballer naast het veld. "Het eerste wat ik dacht was: Het zal toch geen vergismoord zijn? Ik kan me niet voorstellen dat hij dingen deed die het daglicht niet kunnen verdragen, maar je weet het natuurlijk nooit." Het overlijden van Maynard heeft de people-manager Gall diep geraakt. "Het was zo'n lieve jongen. Een enorme troetelbeer noemde ik hem altijd."

 Kelvin Maynard in het blauw van Spakenburg Kelvin Maynard in het blauw van Spakenburg | Foto: Orange Pictures

VRIENDSCHAP
Gall hield ook nadat ze niet meer samenwerkten in de voetballerij goed contact met de verdediger. "'Dat doe ik met meer spelers. Zo'n type trainer ben ik. Dat is ook wat Kelvin heel erg waardeerde. Ik ben een relatiegerichte trainer. Aan afstandelijke trainers kon hij zich kapot ergeren." De 55-jarige oud-speler van ondermeer FC Groningen sprak vaak met Maynard over het leven. Bijvoorbeeld over die keer dat er in zijn Quick Boys tijd racistische leuzen werden geroepen. "Daar voelde hij zich enorm door gekwetst. Het was een trotse jongen met een klein hartje. Die dag heeft hem echt heel veel pijn gedaan."

Kelvin was een erg gevoelige jongen"
Joop Gall

"Hij toonde aan mij zijn kwetsbaarheden. Zo spraken we ook veel over de ziekte van zijn moeder, die eerder dit jaar overleed. Ik weet nog precies wanneer ik voor het laatst contact met hem had. Dat was op 5 juni. Hij was toen in Suriname. We hebben toen voorgenomen in Nederland te zullen afspreken. Het was de laatste keer dat ik hem gesproken heb."

Kelvin Maynard overleed woensdagavond in Amsterdam-Zuidoost. Hij zat in zijn auto toen hij werd doodgeschoten door twee mensen op een scooter.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -