Ihattaren blinkt uit bij zege PSV op Sporting

Ihattaren en Malen lopen synchroon weg na de 1-0.
Ihattaren en Malen lopen synchroon weg na de 1-0. © ANP
UTRECHT/EINDHOVEN - PSV is de groepsfase van de Europa League goed begonnen. De Eindhovenaren versloegen in eigen stadion Sporting Portugal, vooraf gezien als sterkste opponent in groep D. Het werd 3-2, Utrechter Mohamed Ihattaren was bij alle Eindhovense doelpunten betrokken.
Na een slordige beginfase van beide elftallen, sloeg de thuisclub bij de eerste kans direct toe. PSV is in de omschakeling, met de rappe voorhoedespelers, levensgevaarlijk. Ihattaren stuurde, van ver op eigen helft, Donyell Malen de diepte in. De spits liet opnieuw zien aan een kleine kans genoeg te hebben. Malen kapte naar binnen en schoot de bal via een verdediger van Sporting via de binnenkant van de paal in het doel: 1-0.
Malen, die zaterdag in de eredivisie tegen Vitesse al vijf keer scoorde, had dit keer het grootste deel van de wedstrijd Ihattaren kort achter zich spelen. Steven Bergwijn gaf deze week bij Van Bommel aan zich niet echt lekker op die positie te voelen en wilde graag weer als buitenspeler voetballen.
Ihattaren speelde een belangrijke rol. Naast de 1-0 stond hij in de 25e minuut ook aan de basis van de tweede treffer door de bal goed mee te geven aan Bruma. Verdediger Sebastián Coates gleed de bal, net voor Malen, in het doel.
Na een benutte strafschop van Sporting bracht PSV de marge kort na rust weer op twee doelpunten. Timo Baumgartl scoorde uit een hoekschop van Ihattaren: 3-1. PSV viel daarna terug en invaller Pedro Mendes bracht in de 82e minuut met een fraai schot uit de draai de spanning terug: 3-2. PSV hield vervolgens stand. Daarmee deden de Brabanders ook vertrouwen op voor de topper in de eredivisie van zondag tegen koploper Ajax.