IJsselmeervogels zonder geblesseerde Stout naar ASWH

Gwaeron Stout is geblesseerd
Gwaeron Stout is geblesseerd © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels leed vorige week het eerste puntenverlies van de competitie. Tegen Rijnsburgse Boys werd het 1-1. Zaterdag speelt de koploper van de Tweede divisie uit tegen promovendus ASWH, dat 14e staat.
In dat duel kan trainer Ted Verdonkschot geen beroep doen op aanvoerder Gwaeron Stout. Hij viel zaterdag tegen Rijnsburgse Boys uit met een liesblessure. Ook Yannick Cortie is geblesseerd. Ali Akla en Achraf Nejmi zijn juist weer hersteld en maken deel uit van de selectie.

THUIS ONGESLAGEN

ASWH, dat volgens trainer Rogier Veenstra vorig seizoen 'per ongeluk' promoveerde, is thuis nog ongeslagen. Tegen Spakenburg werd het 1-1, Scheveningen werd met 2-0 verslagen. Bij de club uit Hendrik Ido Ambacht speelt sinds het begin van dit seizoen Abderrahim Loukili. De aanvaller stond van januari tot juli 2016 onder contract bij IJsselmeervogels. De Houtenaar speelde ook voor Hercules en DOVO.

HISTORIE

De laatste keer dat beide teams elkaar op sportpark Schildman troffen was in het seizoen 2016/2017. De Vogels werden dat jaar kampioen van de Derde divisie. Dat gebeurde ondanks een 4-2 nederlaag bij ASWH, dat dat jaar als vierde eindigde.
Het was de zevende keer dat ASWH IJsselmeervogels op bezoek kreeg. Dat gebeurde één keer in de Derde divisie, vijf keer in de Hoofdklasse en één keer in de nacompetitie om het zaterdagkampioenschap. Op 7 mei 2005 won ASWH met 3-0. De club won dat jaar ook de zaterdagtitel en klopte in de finale om het landskampioenschap de Mijdrechtse zondagkampioen Argon.
Qua zeges is de balans in evenwicht: beide ploegen wonnen drie van de zeven onderlinge duels op Schildman. Het doelsaldo is met 10-7 wel ruim in Ambachts voordeel.

LIVE

ASWH - IJsselmeervogels begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.