RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Meeuwsen nog niet zeker van Spelen na verlies in finale OKT

NIEUWEGEIN/RHENEN - Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein is er niet in geslaagd Nederland een eerste ticket voor de Olympische Spelen van Tokio te bezorgen. Samen met zijn partner Alexander Brouwer verloor hij van de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in het Chinese Haiyang: 21-17 21-19.

GELIJK OP
Tegen Nicolai en Lupo stonden de Nederlanders lang voor, maar bij 14-12 maakten de Italianen drie punten op rij waarna ze de verkregen voorsprong niet meer uit handen gaven. Ook in de tweede set ging het lang gelijk op, maar uiteindelijk bleken Nicolai en Lupo net te sterk voor het Oranje-koppel dat in Rio 2016 goed was voor olympisch brons.

NOG TWEE KANSEN
Dit was voor beachvolleybalkoppels de eerste kans op een startbewijs voor de Spelen in Tokio. Brouwer en Meeuwsen hebben nog twee kansen om zich te plaatsen.

1 - Op basis van de ranking over de prestaties tussen 1 september 2018 en 14 juni 2020 worden verder vijftien koppels aangewezen. Op de ranglijst staan Brouwer en Meeuwsen voorlopig op een veilige zevende plaats.
2 - Andere tickets worden verdeeld tijdens continentale OKT's, onder meer in Eindhoven.

MADELEIN MEPPELINK
Bij de vrouwen strandden Sanne Keizer en de Rhenense Madelein Meppelink in de tweede groepsfase. Zij staan voorlopig, net als Joy Stubbe en Marleen van Iersel, net bij de beste vijftien koppels op de olympische ranglijst.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -