RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong FC Utrecht stunt met derde plaats: "Met aanvallend voetbal en lef"

1/2
UTRECHT - Jong FC Utrecht ziet de uitstekende seizoensstart in de Eerste Divisie beloond worden met de derde plaats. Alleen Eredivisie-waardige clubs De Graafschap en NAC Breda staan boven de beloften. "Wij hadden het van te voren niet zo bedacht, maar we zijn mooi gestart. Dit moeten we doorzetten", zegt aanvoerder Mitchell van Rooijen.

Jong Utrecht-aanvoerder Mitchell van Rooijen: "Het is heel lastig uit te leggen"


ONGEKENDE LUXE
Van Rooijen is als aanvoerder een belangrijke spil in de selectie van de nieuwe trainer René Hake. Nadat Jong FC Utrecht de laatste jaren bivakkeerde rond plek 19 en 20, is deze derde plaats ongekende luxe. "We willen het beter doen dan de voorgaande jaren, we hebben nu 13 uit 7 en dat is hartstikke netjes", aldus de Utrechter in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

De wedstrijd tegen Roda JC eindigde weliswaar in een 3-1 zege, maar Jong Utrecht had genoeg kansen om de score verder uit te breiden. "Zij kwamen met tien man te staan, dan moeten we leren dat we de wedstrijd helemaal dood maken. Dat was nieuw voor ons. We hadden het eerder af moeten maken", benoemt de aanvoerder een verbeterpunt.

LEF
Het plotselinge succes van de beloftenploeg kan Van Rooijen niet verklaren. "Het is heel lastig uit te leggen. We gaan voor elkaar door het vuur en dit is voor ons hartstikke mooi. We spelen heel aanvallend voetbal, ook met lef. Als we van dit soort teams winnen, dan zijn we goed bezig", doelt hij op de zeven punten die behaald werden tegen NAC-uit (0-0 gelijk), Den Bosch-thuis (5-1 zege) en Roda-uit (3-1 zege).

"We zetten druk met zijn allen en je ziet dat we heel veel kwaliteit in de ploeg hebben. We scoren ook veel. Er was ook wel een klein feestje in de bus, want het was ook een lange reis", lacht Van Rooijen. De volgende wedstrijd is op 30 september thuis tegen Helmond Sport op Zoudenbalch. "We gaan weer volle bak voor de drie punten en hopen dat er veel mensen komen kijken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -