Sportlust'46 behoudt koppositie, enerverende slotfases bij DHSC en Eemdijk

Sportlust-trainer Patrick Loenen
Sportlust-trainer Patrick Loenen © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - Sportlust'46 heeft een soevereine zege geboekt in de Hoofdklasse A. Zwaluwen werd met 2-0 verslagen en zo werd de koppositie vastgehouden. Bij DHSC en Eemdijk werden de verhalen gemaakt in de blessuretijd.

SPORTLUST TREKT LIJN DOOR

Sportlust'46 begon als trotse koploper aan het thuisduel met Zwaluwen. Na ruim een half uur werd het via Glenn Geefhuysen 1-0. De Woerdenaren hadden het overwicht en drukten dat twee minuten voor tijd uit in de score. Deen van Embricqs tekende met de 2-0 voor de eindstand en een nieuwe zege voor Sportlust.
In de Hoofdklasse A blijft Sportlust'46 na vier duels ongeslagen. Met 10 punten en een doelsaldo van +11 staat het fier bovenaan.
34' Glenn Geefhuysen [1-0]
88' Deen van Embricqs [2-0]

LATE DOMPER VOOR DHSC

In dezelfde Hoofdklasse A boekte DHSC niet de derde overwinning op rij. Na Spijkenisse (5-3) en ARC (3-0) leek ook AZSV verslagen te worden, maar diep in blessuretijd maakten de bezoekers uit Aalten nog 1-1.
Christian Gandu had op Sportpark Wesley Sneijder de matchwinner moeten worden, maar in de derde minuut van de blessuretijd werd het alsnog 1-1 in Utrecht. AZSV kreeg een penalty en Kars Vierwind benutte die. Overigens speelden de bezoekers toen met tien man.
DHSC blijft na vier wedstrijden steken op zeven punten. Bij winst had het zich aangesloten bij de subtop.
37' Christian Gandu [1-0]
93' Kars Vierwind, pen. [1-1]
Bijz.
88' Rode kaart Freek Mulder (AZSV, 2x geel)

BUIMER MATCHWINNER EEMDIJK

Eemdijk speelde in de Hoofdklasse B een matte wedstrijd. Op De Vincken stevende de groenhemden uit Bunschoten-Spakenburg af op een klassieke 0-0, maar in de 94ste minuut was het Bas Buimer die Eemdijk in extremis de 1-0 zege bezorgde. Het betekent de tweede zege voor Eemdijk in de competitie. Met zes punten uit vier duels staat het in de middenmoot.
94' Bas Buimer [1-0]