IJsselmeervogels blijft koploper na zege bij ASWH

Danny van den Meiracker
Danny van den Meiracker © website IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels blijft koploper van de Tweede Divisie na een 1-3 zege bij ASWH. Danny van den Meiracker was de grote man bij de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg met twee goals en een assist.
Een korte samenvatting van ASWH - IJsselmeervogels

VAN DEN MEIRACKER

Het eerste half uur was verrassend, want IJsselmeervogels had het lastig bij nummer veertien ASWH. Het team uit Hendrik-Ido-Ambacht voetbalde beter en kreeg de beste kansen. De eerste mogelijkheid van de Vogels viel pas te noteren na bijna een half uur.
Toch wist IJsselmeervogels vlak voor rust op voorsprong te komen. Danny van den Meiracker, die onlangs zijn contract verlengde tot 2022, zette zijn voet tegen een schot aan en dit betekende de 0-1.

TWEEDE HELFT

In het begin van de tweede helft liep het ook niet lekker bij IJsselmeervogels. Eerst was doelman Jaimy Schaap twee keer aan het klungelen. Gelukkig voor hem leverde dit niet de 1-1 van ASWH op. Die gelijkmaker viel in de 59e minuut wel, Koen Wesdorp scoorde met een afstandschot.
In het restant van de wedstrijd trok IJsselmeervogels de zege naar zich toe dankzij Van den Meiracker. Eerst zette hij de 1-2 op het scorebord door een penalty te verzilveren. Bij de 1-3 (eigen goal) was de aanvaller de aangever. Door de winst van IJsselmeervogels blijft het koploper met 13 punten uit vijf duels.
40' Danny van den Meiracker [0-1]
59' Koen Wesdorp [1-1]
63' Danny van den Meiracker, pen. [1-2]
75' Roy van 't Hoog, e.d. [1-3]
DOVO blijft op de tiende plek staan met vier punten uit vijf wedstrijden.