RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vogels-verdediger Van Leijenhorst: "We voetbalden moeilijk"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Marciano van Leijenhorst van IJsselmeervogels zag dat zijn ploeg het lastig had tegen ASWH in het eerste half uur. "We voetbalden moeilijk." Toch wonnen de Vogels met 1-3.

Marciano van Leijenhorst: "Geduld was belangrijk"


De eerste helft was ASWH de betere voetballende ploeg. "We legden veel ballen achter de verdediging, maar die belandden bij de keeper of over de achterlijn. Het was niet slim dat we dit deden, want we wisten dat het veld glad was door sproeiers", vertelt Van Leijenhorst.

Hij vervolgt: "Eind eerste helft ging het beter. Geduld was belangrijk. We speelden de bal rond en meer over de grond, waardoor de tegenstander erachteraan moest lopen."

UIT DE LUCHT VALLEN
Sanny Monteiro voegt toe: "We wisten dat ASWH vorige week ruim had verloren, dus vandaag scherper aan het duel zou beginnen. Bij ons liep het niet. Gelukkig hebben we spelers die een goal kunnen maken." Een van die spelers die Monteiro bedoelt is Danny van den Meiracker. Hij was belangrijk met twee goals en een assist.

Sanny Monteiro: "Bij ons liep het niet"


In de tweede helft kwam ASWH op gelijke hoogte. "De gelijkmaker kwam voor mijn gevoel uit de lucht vallen. We gaven weinig weg, maar bij de goal waren we niet alert genoeg. We zetten geen druk op de bal."

OVERSTAP
Monteiro maakte afgelopen zomer de overstap van Kozakken Boys naar IJsselmeervogels. Hij zegt dat hij goed is opgevangen door de groep. "De goede resultaten helpen daar natuurlijk bij. Dat het zo goed zou gaan, had ik niet verwacht." IJsselmeervogels heeft dertien punten uit vijf wedstrijden. Monteiro vindt dat nu nog niet belangrijk: "Ik ben pas echt tevreden als we eind mei bovenaan staan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -