RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom ziet FC Utrecht worstelen: "Deze wedstrijd vroeg iets anders"

1/2
UTRECHT - Trainer John van den Brom toont zich realistisch na de 1-1 remise van zijn FC Utrecht op bezoek bij Heerenveen. De Amersfoorter zag zijn ploeg aanvankelijk op voorsprong komen, maar na de gelijkmaker van Chidera Ejuke wist zijn ploeg geen aanspraak meer te maken op de overwinning.

Volgens Van den Brom had zijn ploeg door de manier van spelen van Heerenveen moeite om in het eigen spel te komen. "We kregen niet de juiste mensen aan de bal", aldus Van den Brom tegenover RTV Utrecht. Dan moet er, zo vertelde Van den Brom, een moment komen dat je als speler weet dat de wedstrijd iets anders vraagt. "Dus dan moet je wat sneller diep gaan spelen. Heerenveen zette ons vroeg vast en wij hadden veel snelheid voorin. Daar hadden we meer van moeten profiteren."

John van den Brom in gesprek met René van den Berg


Het zorgt er mede voor dat Van den Brom zich tevreden toonde met een punt, zeker omdat doelman Maarten Paes een kwartier voor tijd zijn ploeg nog redde, door een strafschop te stoppen. Om meer grip op de wedstrijd te krijgen bracht de hoofdtrainer van de Domstedelingen Rico Strieder binnen de lijnen, maar die wissel sorteerde niet het gewenste effect. "Rico viel erg ongelukkig in."

FC Utrecht moet, zo vindt Van den Brom, nog leren om zelf de regie te pakken in wedstrijden zoals deze. "Daar blijven we consequent op hameren", die stelt zich geen zorgen te maken. "Omdat ik weet dat het er wel degelijk in zit. Dat hebben we vanmiddag niet laten zien, maar we gaan door op de ingeslagen weg."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -