Tessels vecht zich door de chaos in Bol d'Or 24-uur

© Dutch Motorsport Media
LOPIK - Motorcoureur Wayne Tessels uit Lopik is met zijn ploeg RAC41 bij de eerste wedstrijd van de WK Endurace in Frankrijk 9e geworden. Op het circuit van Paul Richard ging de winst van de Bol d'Or 24-uur naar Suzuki Endurance Racing Team. MOTO AIN pakte de zege in de Superstock klasse.
Het was een bijzondere editie van de 24 uurs wedstrijd, want door het slechte weer werd de race lang stilgelegd. De start verliep niet geheel vlekkeloos voor RAC41, maar door andere goede stints van Tessels wist het Franse team gedurende de race veel plaatsen terug te winnen
Tessels kwam uit voor het Franse Honda-team RAC41 samen Guillaume Antiga en Maxime Bonnot. Antiga begon en Tessels kwam na twee uur op de motor. Ondertussen was het al zo heftig gaan regenen dat na een periode achter de safety car de wedstrijd werd stilgelegd.
Tessels is weer onderweg nadat hij de motor heeft overgenomen van zijn teamgenoot
Tessels is weer onderweg nadat hij de motor heeft overgenomen van zijn teamgenoot © RAC41

PECH

Na lang overleg werd de race zondagmorgen om 6:00 uur hervat op een natte baan. Tessels begon voor het team met een dubbele stint van twee uur. De race begon met pech, want er problemen met de verlichting waardoor RAC41 bijna twee ronden verloor.
De coureur uit Lopik wist zich in zijn stint op te werken naar een dertiende plaats in de Superstock klasse ondanks dat er wat problemen waren met de balans aan de achterzijde van de motor. Gedurende de dag droogde de baan verder en was het de beurt aan Antiga en later Bonnot. Vervolgens mocht Tessels aan het einde van de ochtend zijn tweede stint rijden. Tessels reed strakke rondetijden en zo stond het team aan het begin van de middag weer in de top-tien.
In de middag reed Tessels nog een stint en vervolgens mocht Antiga de motor over de finish brengen op een negende plaats in de Superstock klasse.
"We hadden in het begin van de race wat problemen, maar we hebben als team hard gewerkt om er het maximale uit te halen en we kunnen terugkijken op een goede race. De motor stuurde geweldig, maar we misten wel wat topsnelheid op de lange rechte stukken. Ik ben tevreden over de stints die ik heb kunnen rijden, zeker op het droge. Ik wil het RAC41 en mijn teamgenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot enorm bedanken. Het was weer een hele toffe ervaring!", liet Tessels na afloop optekenen.
Voor Tessels en zijn ploeggenoten Guillaume Antiga en Maxime Bonnot staan er nu nog drie wedstrijden op het programma in de WK endurance.
- De 8 uur van Sepang (Maleisië, 14 december)
- De 24 uur van Le Mans (Frankrijk, 18-19 april)
- De 8 uur van Oschersleben (Duitsland, 6 juni)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.