Geen winnaar bij heerlijke regioderby tussen Hercules en Hoogland

© Geert Lommers
UTRECHT/HOOGLAND - De regioderby tussen Hercules en Hoogland heeft één winnaar opgeleverd: het aanwezige publiek. Op het veld hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 2-2.
Verslaggever Arnold Schenk over het duel
Het publiek op sportpark Voordorp werd getrakteerd op een herfstzonnetje, maar kreeg bovenal een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld. Beide teams wilden graag aanvallen en dat resulteerde in een attractieve eerste helft.
Na 28 minuten viel het eerste doelpunt van de middag. Uitgerekend Oskar van Logtestijn, in het verleden nog scorend voor Hercules, deed zijn oude ploeg pijn en tekende voor de 1-0 namens Hoogland. Daarna pakte de thuisploeg het initiatief en na een kans voor Tyrone Fonville was het Herculaan Stef van Rooijen die zijn team op gelijke hoogte bracht.
Vlak voor rust kwam Hercules zelfs nog op voorsprong, toen de 20-jarige Tijanni Noslin raak schoot en zijn ploeg op 2-1 bracht.

GELIJKMAKER

Na de thee gingen beide ploegen door met het publiek vermaken. Het leidde in de 52e minuut tot de gelijkmaker van verdediger Ruud Vos namens Hoogland. Beide ploegen hadden daarna nog een aantal kansen op de winnende treffer, maar na anderhalf uur spektakel stond het nog altijd 2-2 en dus eindigde de regioderby onbeslist: 2-2.
28' Oskar van Logtestijn [0-1]
37' Stef van Rooijen [1-1]
43' Tijani Noslin [2-1]
52' Ruud Vos [2-2]

RANGLIJST

Hoogland blijft na het gelijke spel tiende in de Derde divisie B. De ploeg van Raymond Prins heeft één punt meer dan Hercules, dat elfde staat. De Utrechters hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.