RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GVVV moet via de beker goed gevoel krijgen

VEENENDAAL - Voor GVVV begint dinsdagavond het toenooi om de KNVB beker. De Veenendalers spelen thuis tegen Kozakken Boys, dat net als GVVV in de Tweede divisie speelt. De Werkendammers zijn wel wat beter aan de competitie begonnen dan GVVV.

STROEVE START GVVV
GVVV won dit seizoen nog geen thuiswedstrijd en staat op de 12e plaats. Kozakken Boys staat zeven plaatsen hoger, en won beide duels op vreemde bodem die het tot nu toe speelde. Zowel GVVV als Kozakken Boys leed dit weekend een thuisnederlaag in de competitie. GVVV ging ten onder tegen Excelsior Maassluis, Kozakken Boys verloor met 2-4 van HHC Hardenberg.

In de competitie speelden beide ploegen 24 keer tegen elkaar op Panhuis. Dertien keer won GVVV, Kozakken Boys won zeven keer. Daarbij dient vermeld dat de Werkendammers drie van de laatste duels in Veenendaal wonnen, waaronder dat van vorig jaar: 0-1.

CUPFIGHTERS
In de beker schakelde Kozakken Boys de laatste drie jaar een profclub uit. Vorig seizoen kegelden de Werkendammers Almere City eruit, een jaar eerder sneuvelde De Graafschap na strafschoppen en het jaar daarvoor werd Helmond Sport met 3-0 verslagen. De laatste jaren sneuvelde Kozakken Boys twee keer tegen een Utrechtse ploeg. In 2014 was het Woerdense Sportlust'46 te sterk in de voorronde, in 2013 won FC Utrecht in de derde ronde met 2-1.

GVVV was in 2017 voor het laatst succesvol tegen een profclub. Op Panhuis werd FC Dordrecht met 1-0 verslagen door een treffer van Soufiane Laghmouchi. Het grote succes van de Veenendalers dateert van het seizoen 2011/2012 toen ten koste van onder Excelsior en Sparta de kwartfinale werd bereikt. Daarin was AZ met 2-1 te sterk.

OOSTERLEE
Trainer Niek Oosterlee kan voor het bekerduel beschikken over dezelfde selectie als zaterdag tegen Excelsior Maassluis. Maar of hij ook dezelfde spelers gaat opstellen, is zeer de vraag. De oefenmeester zei zaterdag na afloop dat GVVV onder zijn leiding nog nooit zo slecht had gespeeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -