RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Zelfvertrouwen Spakenburg heeft oppepper nodig

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg hoopt woensdag in de tweede voorronde van de KNVB beker de nare smaak van de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag weg te spoelen. Tegen Jong Sparta verspeelden de Blauwen in de slotseconden de eerste zege van de competitie. Tegen Hoofdklasser SDO uit Bussum moet het gedeukte zelfvertrouwen een oppepper krijgen.

Als Tweede divisionist mocht Spakenburg de eerste voorronde van de beker overslaan. SDO kwam al wel in actie, het schakelde ARC uit met 1-0. Ook in de competitie zijn de Bussummers nog ongeslagen. SDO debuteerde vorig jaar in de KNVB beker. Dat avontuur duurde maar één duel. Urk was na strafschoppen te sterk.

PROFS VERSLAGEN

Spakenburg bereikte vorig jaar via Wittenhorst en DFS de tweede ronde van het hoofdtoernooi. Daarin was Willem II met 5-0 te sterk. De laatste keer dat de Blauwen een profclub uitschakelden was in september 2016. Fortuna Sittard, toen nog Eerste divisionist, verloor op de Westmaat met 2-1.

Trainer John de Wolf kan tegen SDO beschikken over Roy Castien. De middenvelder zit in de competitie twee duels schorsing uit, maar mag in de beker gewoon meedoen. Olaf van der Sande en Nathaniel Will zijn nog geblesseerd. Koos Werkman is een twijfelgeval.

Om SDO te verslaan zal Spakenburg om te beginnen effectiever met de kansen moeten omspringen dan afgelopen zaterdag, toen Kevin Sterling vier keer alleen voor de keeper stond, maar even zo vaak faalde in de afwerking.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht