Spakenburg overweegt aanstelling betaalde technisch directeur

Het bestuur van Spakenburg, met Bert Beekhuis als tweede van rechts
Het bestuur van Spakenburg, met Bert Beekhuis als tweede van rechts © Website Spakenburg
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Tweede divisionist Spakenburg overweegt met ingang van het komende voetbalseizoen een betaalde technisch directeur aan te stellen. De Blauwen zouden de eerste topamateurclub in de provincie Utrecht zijn waar de technische baas een betaalde baan heeft.
Bij IJsselmeervogels en GVVV wordt het technische beleid rond het eerste elftal -het aantrekken van spelers en trainers- uitgevoerd door een bestuurslid, in samenwerking met een technische commissie. Dat betreft allemaal vrijwilligers. Bij Spakenburg waren de technische zaken tot twee weken geleden in handen van bestuurslid Martijn Koelewijn.
Koelewijn legde zijn taken neer, omdat zijn functie bij Spakenburg niet langer te combineren was met een zeer drukke baan. Voor zijn opvolging denkt Spakenburg dus na over het aanstellen van een professional.

TWISKER

"Het is één van de opties die serieus wordt bekeken", erkent penningmeester Bert Beekhuis. Dat voormalig Spakenburg-trainer en de huidige oefenmeester van Hercules Jochem Twisker een kandidaat is voor die functie, ontkent Beekhuis niet. Hij vindt het logisch dat zijn naam wordt genoemd, nadat onlangs een foto opdook op Twitter, waarop Twisker met Beekhuis en de opgestapte Martijn Koelewijn in gesprek is. "Maar er is nog niet officieel met hem gesproken", stelt de penningmeester.
Martijn Koelewijn en Jochem Twisker, met Bert Beekhuis (gedeeltelijk zichtbaar)
Martijn Koelewijn en Jochem Twisker, met Bert Beekhuis (gedeeltelijk zichtbaar) © Twitter_Tico de Graaf
Twisker liet in reactie op de foto al weten niet geïnteresseerd te zijn in een tussentijdse overstap. Op het verhaal van Beekhuis stelt de Hercules-trainer nu: "Ik ga daar pas goed over nadenken als er serieus sprake van is."

KATWIJK

Spakenburg zou overigens niet de eerste topamateurclub zijn die een professionele technisch directeur aanstelt. Bij Katwijk werkt voormalig hoofdtrainer Cees Bruinink sinds enkele jaren in die functie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.