Powel kopt GVVV naar volgende ronde beker

Berry Powel kopt de winnende binnen
Berry Powel kopt de winnende binnen © Geert Lommers
VEENENDAAL - GVVV heeft zich dinsdag geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Tegen Kozakken Boys wonnen de Veenendalers met 2-1 door een late goal van de 39-jarige veteraan Berry Powel.

INGREEP

Trainer Niek Oosterlee had ingegrepen na de twee slechte thuiswedstrijden in de competitie tegen De Treffers en Excelsior Maassluis. Aanvoerder Wilco den Hartog, aanwinst Wesley Goeman en Robin Mulder begonnen op de bank.
Met Joeri Potjes en Laurens van der Voort in de ploeg begon GVVV in een 5-3-2-formatie. Dat moest zorgen voor verdedigende zekerheid bij de Veenendalers, die de laatste weken makkelijk goals tegen kregen.
In de eerste helft werkte dat prima. Kozakken Boys was een paar keer dreigend maar kreeg geen grote kansen. GVVV zocht waar het kon de aanval en kwam na 28 minuten op 1-0, toen Philip Ties een strafschop benutte die was gegeven na een overtreding op Berry Powel.

NA DE PAUZE

Na rust was Philip Ties dicht bij de 2-0 maar was GVVV verder aanvallend onmachtig. De defensie van de thuisploeg gaf echter geen krimp. Toch viel na 68 minuten de 1-1. Aan de treffer van Don Bolsius kleefde een ernstige buitenspellucht. Zelfs de Werkendamse fans op de tribune waren daarvan overtuigd.
Terwijl Kozakken Boys aandrong legde GVVV in de 87e minuut de beste aanval van de wedstrijd op de mat. Het eindstation was de 39-jarige Berry Powel. Zijn kopbal bezorgde GVVV de zege en een plaats in de volgende ronde. Daarin komt Helmond Sport naar Panhuis.