RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oosterlee na bekerwinst GVVV: "Deze zege is goed is voor het moraal"

1/4
VEENENDAAL - GVVV plaatste zich dinsdag voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker, mede dankzij een stevige tactische ingreep van trainer Niek Oosterlee. Hij zette onder meer aanvoerder Wilco den Hartog op de bank, en bouwde meer verdedigende zekerheid in. "We hebben een probleem, we krijgen te veel goals tegen", luidde de verklaring. "Vandaag hebben we weining weggegeven. Ik vind wel dat we te weinig zelf gevoetbald hebben, waardoor we onder druk bleven."

Met name in de tweede helft kwam GVVV nauwelijks nog aan aanvallen toe. "De afstanden werden te groot doordat we ons middenveld oversloegen", stelde Oosterlee. "En het is een gouden voetbalwet: als je de wedstrijd wilt beheersen moet je het middenveld beheersen."

"Als je wedstrijd wilt beheersen, moet je het middenveld beheersen"


Hoewel GVVV steeds meer onder druk kwam te staan, wisselde Oosterlee toch van 5.3.2 naar 4.3.3. "Zij kwamen steeds door over de zijkanten", verklaarde de Alphenaar. "Doordat we met twee spitsen speelden kwamen hun backs vrij. Door met drie spitsen te gaan spelen hielden we hun backs achter."

Het lijkt logisch dat Oosterlee na de bekerwinst zaterdag in de uitwedstrijd tegen Jong Sparta voor dezelfde variant zal kiezen. "Dat valt te bezien", houdt de trainer een slag om de arm. "Deze zege is goed is voor het moraal. Het is goed voor de groep, goed voor de club. Daar zijn we blij mee."

 Laurens van der Voort had een basisplaats Laurens van der Voort had een basisplaats | Foto: Geert Lommers

VAN DER VOORT
Eén van de spelers die nieuw was in de basis, was centrumverdediger Laurens van der Voort. "Zaterdag was gewoon een slechte wedstrijd van ons. Dat wil je gewoon zo snel mogelijk rechtzetten. We kregen te makkelijk doelpunten tegen en dan moet er iets gebeuren. Dat heeft goed uitgepakt."

Dat er af en toe wel dreiging ontstond van Kozakken Boys weet Van der Voort aan onwennigheid. "Maar Joeri Potjes heeft zes weken niet gespeeld en staat er gewoon. Dat is knap. Ook Corné Davelaar, die inviel, speelde een prima wedstrijd. Die jongens die spelen niet veel en komen er in. En je ziet bijna geen verschil. Dat is knap."

"We moeten hier op voortborduren"


Voor zaterdag tegen Jong Sparta is Van der Voort optimistisch. "We moeten hier op voortborduren en dan denk ik dat het goed gaat komen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -