RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Ligt in voorselectie Oranje voor duels met Noord-Ierland en Wit-Rusland

ABCOUDE/UTRECHT - Matthijs de Ligt zit in de voorselectie van 30 spelers van het Nederlands elftal voor twee EK-kwalificatieduels. De verdediger uit Abcoude mag zich opmaken voor de wedstrijden tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland in oktober.

Bondscoach Ronald Koeman heeft Mohamed Ihattaren (17) nog niet op zijn lijst gezet. Het Utrechtse talent uit Kanaleneiland moet nog beslissen of hij voor Oranje of Marokko wil uitkomen. Hij verklaarde afgelopen weekend dat hij die keuze nog even uitstelt. Ihattaren wil de interlandperiode benutten om veel bij zijn zieke vader te zijn.

EK 2020
Oranje ontvangt Noord-Ierland op donderdag 10 oktober in De Kuip. Drie dagen later staat een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland in Minsk op het programma. Oranje staat voorlopig derde in groep C, met drie punten minder dan Duitsland en Noord-Ierland die beiden wel een duel meer hebben gespeeld.

De beste twee ploegen kwalificeren zich voor het EK van volgend jaar in twaalf landen. De groepswinnaar geniet waarschijnlijk een beschermde status tijdens de loting voor de groepsfase van de Europese eindronde. Oranje heeft in eigen hand of het als eerste eindigt in poule C.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -