Jong FC Utrecht-doelman De Keijzer debuteert in voorselectie Jong Oranje

© Orange Pictures
UTRECHT/LEUSDEN - Een mooie mijlpaal voor FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer: hij is voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Jong Oranje. De 19-jarige doelman uit Leusden maakt bij Jong FC Utrecht indruk in de Eerste Divisie en kan debuteren in Jong Oranje.

PAES EN HOOGMA

In de voorselectie komt De Keijzer twee ploeggenoten uit de Domstad tegen. Doelman Maarten Paes (eerste keeper sinds dit seizoen) en verdediger Justin Hoogma (gehuurd van Hoffenheim) zijn ook opgenomen door bondscoach Erwin van de Looi.
Op een later moment wordt de definitieve selectie bekendgemaakt. Er moeten dus nog spelers afvallen uit de lange lijst van 33.

KWALIFICATIE EK

De Nederlandse beloftenploeg speelt in oktober twee EK-kwalificatiewedstrijden. Eerst thuis tegen Jong Portugal (11 oktober, 18.30 uur) en daarna uit tegen Jong Noorwegen (15 oktober, 18.30 uur).
De wedstrijd tegen Portugal is de tweede in de kwalificatiereeks voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië. Jong Oranje begon de EK-kwalificatiereeks op 10 september met een 5-1 overwinning tegen Jong Cyprus.
Aan het EK doen zestien landen mee, waarbij Hongarije en Slovenië als gastlanden automatisch gekwalificeerd zijn. Alle groepswinnaars plaatsen zich direct voor het toernooi en ook de beste nummer twee, gemeten over alle negen groepen, gaat naar het EK. De overige nummers twee uit de poules maken via een play-off nog kans op de resterende vier EK-tickets.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.