Koploper treft regerend kampioen op de Westmaat

De Westmaat zal vol zitten zaterdag
De Westmaat zal vol zitten zaterdag © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is een kraker van jewelste, zaterdagmiddag op de Westmaat. De koploper van de Tweede divisie, IJsselmeervogels, ontvangt de kampioen van vorig jaar, AFC.
De Amsterdammers zijn wat stroef aan het seizoen begonnen. In eigen huis werd gelijkgespeeld tegen GVVV en verloren van HHC Hardenberg. En de doelpuntenmachine die vorig seizoen in 34 duels maarliefst 85 keer scoorde, staat nu na vijf wedstrijden pas op elf. Zes daarvan werden gemaakt in de uitwedstrijd tegen Jong Volendam (6-4 winst).
IJsselmeervogels is nog ongeslagen, maar de laatste twee duels liepen minder soepel dan de drie ervoor. Thuis tegen Rijnsburgse Boys werd het 1-1, en vorige week hadden de mannen van Ted Verdonkschot het moelijk met promovendus ASWH. Die wedstrijd werd overigens wel met 3-1 gewonnen.

STOUT

Of er een verband is met de afwezigheid van aanvoerder Gwaeron Stout, staat niet vast. Maar het is wel een feit dat de middenvelder licht geblesseerd begon aan de pot tegen Rijnsburgse Boys en in de rust werd vervangen. Tegen ASWH was hij er helemaal niet bij en ook tegen AFC houdt de liesblessure hem langs de kant.
Behalve Stout ontbreekt ook Ali Akla. De aanvaller is opnieuw geblesseerd. Yannick Cortie, die vorige week geblesseerd ontbrak, is er weer bij.

HISTORIE

IJsselmeervogels - AFC staat voor de derde keer op het programma. Twee jaar geleden won AFC door een doelpunt van Koen Bosma, die vanaf de middenlijn scoorde, met 1-0. Vorig seizoen wonnen de Vogels met 2-1. Daarbij moet wel worden vermeld dat dat de laatste wedstrijd van het seizoen betrof en dat AFC een week eerder het kampioensfeest had gevierd.

LIVE

IJsselmeervogels - AFC begint zaterdagmiddag om 15.30 uur, en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.