RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Een Berg Sport: René Hake en het succes van Jong FC Utrecht

1/5
UTRECHT - In een Berg Sport deze week bijzondere aandacht voor Jong FC Utrecht. De ploeg uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie staat op een vierde plaats. En dat had eigenlijk geen enkele kenner zien aankomen.

René Hake is sinds dit seizoen trainer van Jong FC Utrecht. De oud-coach van ondermeer FC Twente en FC Emmen blijft bescheiden. "Ik heb geen geheim eigenlijk", zegt Hake, "Ik heb heel veel geleerd van trainers als Ron Jans en Alfred Schreuder." Gert Kruys is onder de indruk: "Hartstikke knap. Eindelijk nieuw elan bij Jong FC Utrecht, dat is fijn om te zien."

René Hake: "Ik heb geen geheim"


Gert Kruys analyseert Heerenveen - FC Utrecht. Doelman Maarten Paes blonk uit en redde een punt voor FC Utrecht door een strafschop te stoppen. Maar Kruys ziet ook verbeterpunten: "Met name bij het uitverdedigen moet hij meer de vrije ruimte opzoeken. Nu kwam Maher telkens de bal halen, die zichzelf en zijn ploeg daarmee een aantal keren behoorlijk in de problemen hielp", legt de oud-speler van FC Utrecht uit.

Gert Kruys: "Er gingen wel een paar dingen fout"


ODE

Korneel Evers staat in zijn wekelijkse ode stil bij het gelijke spel tegen Heerenveen. In woord en beeld vat hij de afgelopen week samen waarin ook Jong FC Utrecht dit keer niet ontbreekt.

De ode van Korneel


Appie Boonen ontvangt aan de tap rechtsback Sean Klaiber en praat met hem over zijn ambities en het verlies van zijn vader. Uiteraard kijkt hij ook weer in zijn kristallen bol wat betreft de wedstrijd zondag tegen Willem II.

Aan de tap met Ap


Een Berg Sport is vrijdagavond vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht. Radio M Utrecht 93.1 FM is zondag vanaf 14.00 live met alles rond FC Utrecht - Willem II.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht