DHSC verpest voorsprong, Sportlust'46 is koppositie kwijt, Eemdijk wint na vroege treffer

© RTV Utrecht / Menno Schilder
UTRECHT - In de Hoofdklasse A heeft DHSC, nadat het tot twee keer toe op voorsprong kwam, op bezoek bij de amateurs van Feyenoord verloren. In dezelfde competitie verloor Sportlust'46 voor het eerst dit seizoen. In de Hoofdklasse B ging Eemdijk er na een vroege treffer er met de winst vandoor.

DHSC GEEFT VOORSPRONG WEG

Na twintig minuten pakte DHSC de 0-1 voorsprong. Imad Najah was de doelpuntenmaker aan Utrechtse kant. Die voorsprong stond slechts zes minuten op het scorebord, want via Adil Akanioui werd het 1-1. In de eerste helft was er geen hoog niveau te bewonderen, maar wel een derde doelpunt. In de 40e minuut was het opnieuw Najah die DHSC op voorsprong bracht: 1-2.
Feyenoord kwam na rust goed uit de kleedkamer, heel goed zelfs. In de eerste minuut na rust wist Junior Obiku (zoon van) de 2-2 binnen te werken. Een kwartier na de gelijkmaker snelde Obiku het strafschopgebied van DHSC in, maar hij werd neergehaald. Quincy Oosterom ging achter de toegekende strafschop staan en faalde niet. Hij schoot de 3-2 tegen de touwen. In de absolute slotfase besliste Khalid Rahli de wedstrijd. Hij bepaalde de eindstand op 4-2.
20' Imad Najah [0-1]
26' Adil Akanioui [1-1]
40' Imad Najah [1-2]
46' Junior Obiku [2-2]
60' Quincy Oosterom, pen. [3-2]
90' Khalid Rahli [4-2]
Verslaggever Menno Schilder over de nederlaag van DHSC

EERSTE NEDERLAAG SPORTLUST'46

AZSV wilde op eigen veld niet voetballen en gokte op de counter. Het meeste balbezit was dan ook voor Sportlust'46, maar de ploeg uit Woerden kwam niet tot scoren.
In de 54e minuut werd de score geopend door de thuisploeg. Nick van Breugen schoot namens AZSV vanaf de rand 16 in de linkeronderhoek: 1-0. Dat bleek na het laatste fluitsignaal ook het enige doelpunt te zijn geweest. Het was voor promovendus Sportlust'46 de eerste nederlaag van het seizoen.
54' Nick van Breugen [1-0]
Door de nederlaag zakt Sportlust'46 van de koppositie naar plek drie. DHSC stond vijfde maar is nu de nummer acht van de competitie.

EEMDIJK VECHT ZICH NAAR WINST

Eemdijk kende een goede start. Na een dieptepass van Zeger Beukers kon Armend Selimi de 0-1 op het scorebord zetten. In het restant van de wedstrijd had ACV het meeste balbezit, maar Eemdijk bleef overeind. De ploeg van trainer Willem Romp knokten zich naar de 0-1 overwinning.
Na vijf wedstrijden heeft Eemdijk negen punten bemachtigd en daarmee is het de nummer vijf van de Hoofdklasse B.
5' Armend Selimi [0-1]