Spakenburg geeft alweer voorsprong weg in de slotfase

© Theo Hartog
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft de gewonnen bekerwedstrijd tegen SDO geen goed vervolg kunnen geven in de Tweede Divisie. De Blauwen uit Bunschoten-Spakenburg gaven tegen Jong FC Volendam een voorsprong uit handen: 1-1. En zo wacht Spakenburg nog altijd op de eerste competitiezege.
Een korte samenvatting van Jong FC Volendam - Spakenburg

PENALTY

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar Spakenburg-keeper Ter Wielen wist zijn goal schoon te houden. Spakenburg kreeg vervolgens na een klein half de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na Volendam-hands in het strafschopgebied ging de bal op de stip, maar Marlon Versteeg faalde vanaf elf meter.

VERSTEEG

Kort na rust was het wél raak voor Versteeg, die optimaal profiteerde van een fout in de Volendamse verdediging: 0-1. Jordi Bitter en Kevin Sterling kregen vervolgens nog kansen om de score te verdubbelen, maar daarin slaagden zij niet.
Jong FC Volendam - Spakenburg
Jong FC Volendam - Spakenburg © RTV Utrecht / Bert Kous

TEGENGOAL

Drie minuten voor tijd kregen de Blauwen dan toch de gelijkmaker tegen. Jong Volendam-aanvoerder Micky van de Ven kopte in, waarna Mike Vreekamp de bal nog wegwerkte. Dat deed hij echter achter de doellijn, waardoor het 1-1 werd. Zo gaf de ploeg van trainer John de Wolf voor de tweede week op rij een voorsprong uit handen in de slotfase.
Een slotoffensief van Spakenburg leverde niets op, waardoor het met één punt terug naar De Westmaat keerde. De Blauwen komen op drie punten uit zes duels en houden op de stand enkel Scheveningen onder zich.
48' Marlon Versteeg [0-1]
87' Micky van de Ven [1-1]
Bijz.
28' Marlon Versteeg (Spakenburg) mist penalty

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.