IJsselmeervogels wervelt dankzij El Azzouti en Van de Laar langs AFC

Ahmed El Azzouti
Ahmed El Azzouti © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Koploper IJsselmeervogels heeft de sterke seizoensstart in de Tweede Divisie voort weten te zetten tegen AFC. Spits Ahmed El Azzouti kreeg het na rust op zijn heupen en met een hattrick was hij bepalend bij de 5-1 zege.
Een korte samenvatting van IJsselmeervogels - AFC
De wedstrijd begon met een emotionele minuut stilte ter ere van de afgelopen week plotseling overleden verzorger Lex Swaan van AFC. Toen de Amsterdammers na een kwartier via Raily Ignacio op voorsprong kwamen, droeg de spits die ook op aan Swaan.
Een slordig IJsselmeervogels wist nog voor de rust gelijk te maken. Robbert Olijfveld schoot de bal in de verre hoek: 1-1. Dat was ook de ruststand.
IJsselmeervogels - AFC op De Westmaat
IJsselmeervogels - AFC op De Westmaat © RTV Utrecht / Mark Kloostra
De Rooien kwamen flitsend uit de kleedkamer, want via Ahmed El Azzouti werd het snel na de pauze 2-1. De spits stond na een afgeslagen corner op de goede plek bij de tweede paal om de bal binnen te tikken. Kort daarna kreeg El Azzouti weer een grote kans, maar hij lobte de bal over.
Tien minuten na zijn goal wist de aanvaller dan toch zijn tweede van de middag te maken. Van net buiten de zestien schoot hij met een droge knal de 3-1 binnen. El Azzouti wist een kwartier voor tijd na een schitterende aanval zijn loepzuivere hattrick compleet te maken met een fraai stiftje: 4-1.
Twee minuten voor tijd kreeg El Azzouti zijn verdiende publiekswissel en een dikke knuffel van trainer Ted Verdonkschot. Spelverdeler en uitblinker Mike van de Laar zorgde in de 91e minuut nog voor de 5-1 uit een counter.
14' Raily Ignacio [0-1]
35' Robbert Olijfveld [1-1]
48' Ahmed El Azzouti [2-1]
58' Ahmed El Azzouti [3-1]
77' Ahmed El Azzouti [4-1]
91' Mike van de Laar [5-1]
Door de overwinning vergroot IJsselmeervogels de voorsprong op regerend kampioen AFC naar acht punten. De Vogels staan met 16 punten uit zes duels fier bovenaan in de Tweede Divisie.