RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

John de Wolf: "Knap dat de assistent ziet dat die bal over de lijn was"

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - John de Wolf baalt ervan dat Spakenburg voor de tweede week op rij een voorsprong heeft weggegeven. Deze week kwam Jong FC Volendam drie minuten voor tijd langszij en werd het nog 1-1. "Je weet de wetten in de voetballerij. Als je ze zelf niet benut, dan krijg je hem zelf om je oren", reageert De Wolf.

De gelijkmaker van Jong Volendam was discutabel, omdat niet duidelijk was of de bal volledig over de lijn was. "De enige die dat 100% moet weten is de grensrechter, want hij vlagt. Als je het niet weet, dan moet je niet vlagen. Maar ik vind het knap als je dat soort ballen ziet", aldus de Spakenburg-trainer tegen RTV Utrecht.

John de Wolf: "We hebben genoeg kansen gehad om de 0-2 eerder te maken"


Het zit Spakenburg dan ook niet mee, getuige de laatste twee wedstrijden. "Dat blijkt, maar we hebben ook genoeg kansen gehad om de 0-2 eerder te maken. Daar verzuimen we in. Je weet ook de wetten in de voetballerij. Als je ze zelf niet benut, dan krijg je hem zelf om je oren. Dat gebeurt nu in de 87ste minuut", aldus De Wolf.

"We scoorden ook een goal die onterecht afgekeurd wordt, maar we moeten ook die penalty erin schieten. Ook in de tweede helft hebben we uitgespeelde kansen gehad, daar hebben we goed van geprofiteerd tot in de zestien. Maar de kansen hebben we niet benut."

 Mike Vreekamp Mike Vreekamp | Foto: Geert Lommers

MIKE VREEKAMP KIJKT IN DE SPIEGEL

Gelegenheidslinksback Mike Vreekamp speelde een hoofdrol bij de 1-1 van Jong Volendam. Hij had mogelijk de bal van de lijn gehaald, al zag de grensrechter dat anders. "Ik dacht dat ik hem nog van de lijn haalde met een tackle, maar hij stak gelijk zijn vlag omhoog. Ik denk nog steeds van niet, maar daar hebben we nu niets aan", zegt Vreekamp.

Ook hij is van mening dat Spakenburg de voorsprong niet weg had mogen geven. "Het mag niet, zeker niet als je onderin bungelt. Het moeten gewoon drie punten zijn. Het is nu twee keer gebeurd. Een keer is pech, de tweede keer kan je het ook bij jezelf zoeken", is hij kritisch.

Mike Vreekamp: "Eén keer is pech, de tweede keer kan je het ook bij jezelf zoeken"


"Het spel is voor de buitenwereld oer-verdedigend, maar we komen er voetballend niet uit, dus spelen we vaker de lange bal en willen we uit de tweede bal gevaarlijk worden", aldus Vreekamp.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht