Ahmed El Azzouti na hattrick: "Ik had er nog een kunnen maken"

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ted Verdonkschot heeft de selectie van IJsselmeervogels beloond met een vrije dag. Dat vertelde de trainer van de Rooien na afloop van de wervelende 5-1 thuiszege op AFC. "Je moet hier van genieten", zegt Verdonkschot na afloop tegen RTV Utrecht. Ook hattrickheld Ahmed El Azzouti was te spreken over de zege.

HATTRICK AHMED EL AZZOUTI

"Heel lekker, drie goals in de tweede helft. Ik had er nog een kunnen maken misschien, maar die schatte ik niet goed in. Verdiend gewonnen, mooie goals en we staan nog steeds bovenaan", zegt El Azzouti.
Ahmed El Azzouti: "Ik had er nog een kunnen maken"
"We moeten durven blijven spelen. Dat deden we te weinig in de eerste helft. Je ziet het in de tweede helft. Ik voelde al wel dat die vroege goal in de tweede helft erin zat", aldus El Azzouti, die nog een publiekswissel kreeg. "Deze uitslag staat en is ook niet geflatteerd. De eerste helft was niet heel goed, als we daarin meer durf hebben..."

VERDONKSCHOT ZET KANTTEKENING

Er was een grote glimlach op De Westmaat. "Wel met een kristische noot", aldus Verdonkschot over de eerste helft. "Er lag genoeg ruimte om ze pijn te doen. We zochten te snel naar de diepte. Dat hebben we in de rust aangehaald en je ziet dat je in de tweede helft daar doelpunten uit maakt. Die El Azzouti kan je de hele wedstrijd niet zien, maar hij scoort er wel drie."
Ted Verdonkschot: "El Azzouti kan je de hele wedstrijd niet zien, hij scoort er wel drie"
De 4-1 was een bekroning op de ruime overwinning op AFC. Via een flitsende aanval over meerdere schijven (Van de Laar en De Harder) werd El Azzouti in staat gesteld om te scoren. "Dat was geweldig. Door de balsnelheid, maar ook de controle en hoe El Azzouti vrijgezet wordt. Dat is gewoon heerlijk", glundert Verdonkschot.
"Je moet hier van genieten. Volgende week is weer een belangrijke wedstrijd tegen GVVV. Ik ben trots op de jongens hoe ze als team die hebben behaald, maar dat ze ook geluisterd hebben en dat beter hebben uitgevoerd. Ze krijgen maandag een dag vrij van mij", zegt de trainer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.