RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Cangeroes doet één helft goed mee met Jolly Jumpers

1/5
UTRECHT - Utrecht Cangeroes is de basketball league gestart met een ruime nederlaag. De Utrechtse debutant in de eredivisie verloor thuis met 64-80 van Jolly Jumpers.

Cangeroes werd afgelopen seizoen kampioen van de promotiedivisie en speelt zodoende dit seizoen voor het eerst op het hoogste niveau. Het startte sterk tegen het ervaren Jolly Jumpers. De ploeg van coach Ramon Kuipers nam meteen het initiatief en wist een kleine voorsprong op te bouwen.

Ramon Kuipers: "Ik zie al veel leuke dingen gebeuren op het veld"


Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de bezoekers uit Tubbergen beter in de wedstrijd. Bij rust keek Cangeroes tegen een kleine achterstand van vijf punten aan (30-35)

 Asa Kantebeen (3) in duel met een speelster van Jolly Jumpers Asa Kantebeen (3) in duel met een speelster van Jolly Jumpers | Foto: Ankie Hogewind/Fotostudio Red Green Blue

In de tweede helft was Cangeroes eventjes de weg kwijt. Dat stelde Jolly Jumpers in staat om in korte tijd een onoverbrugbaar gat van een punt of tien te slaan.

Asa Kantebeen: "We hebben stappen gemaakt dat geeft een goed gevoel"


Toen de verhoudingen weer gelijktrokken was het kwaad al geschied. Jumpers bouwde de voorsprong in de slotfase nog verder uit naar zestien punten.

 De selectie van Cangeroes die dit seizoen clubhistorie schrijft De selectie van Cangeroes die dit seizoen clubhistorie schrijft | Foto: Ankie Hogewind/Fotostudio Red Green Blue

LEERJAAR
Cangeroes, met een geheel nieuwe ploeg, heeft als doel gesteld om dit seizoen zoveel mogelijk te leren om op den duur een vaste waarde in de eredivisie te worden. Volgend weekend wordt er niet gespeeld in de basketball league. De week erop wacht een pittige thuiswedstrijd tegen Dozy Den Helder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -