Verbeten FC Utrecht toont karakter in tweede helft en wint met tien man

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag van Willem II met 2-0 gewonnen. De ploeg van John van den Brom moest vlak na rust met tien man verder, maar kreeg uiteindelijk wat het verdiende na een uitstekende tweede helft.
De spelers lopen na de wedstrijd blij de catacombe in
Het publiek in stadion Galgenwaard werd niet getrakteerd op een attractieve eerste helft. Beide ploegen speelden erg voorzichtig en kwamen daardoor nauwelijks in het vijandelijke strafschopgebied.
Willem II kreeg een kwartier later de beste kans om op voorsprong te komen. Opnieuw dook Vrousai op voor het FC Utrecht-doel, waarna hij Paes omspeelde, de bal inschoot, maar daarna Sean Klaiber op zijn weg vond. De Nieuwegeiner kon de achterstand nog net voorkomen.

ROOD GUWARA

Hoe anders was het na rust. Een onbesuisde tackle met gestrekt been van Leon Guwara, met een rode kaart als gevolg, was een dramatisch begin van de tweede helft. Daarna gooide de ploeg van Van den Brom echter de schroom van zich af en was het zowaar de betere ploeg op het veld.
Dat leidde uiteindelijk tot een uitgelezen mogelijkheid voor Bart Ramselaar. De middenvelder uit Amersfoort kreeg de bal panklaar op de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot belandde op de paal. Hoewel Willem II daarna het initiatief pakte bleef FC Utrecht keer op keer gevaarlijk via de counter, wat leidde tot kansen voor Kerk en Abass, die uiteindelijk niet het niet vonden.

KAPITEIN JANSSEN

Net toen iedereen in stadion Galgenwaard genoegen leek te nemen met een punt, was daar Willem Janssen. De kopsterke verdediger ging nog één keer naar voren bij een vrije trap van Adam Maher en kreeg daar geen spijt van. De aanvoerder van bracht zijn ploeg uiteindelijk na een perfect aangesneden vrije trap op fraaie wijze op voorsprong. Al vallend kopte hij de bal met een mooi boogje in het Willem II-doel: 1-0.
Het venijn zat hem in de staart, want het mooiste moment van de wedstrijd liet op zich wachten tot de blessuretijd. Een fraai opgezette aanval door invaller Giovanni Troupée en Simon Gustafson eindigde bij Kerk, die de bal uiteindelijk binnenschoot en tekende voor de beslissing.
87' Willem Janssen [1-0]
90+4' Gyrano Kerk

RANGLIJST

FC Utrecht stijgt naar de vijfde plaats in de Eredivisie en laat Willem II nu achter zich. Volgende week gaan de Domstedelingen op bezoek bij Vitesse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.